Friday, May 29, 2009

"Οχι σε ψευτοδιλήμματα"

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί σήμερα τη Λαμία, όπου το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της οδού Αινιανων. Θα ακολουθήσει ομιλία του στα στελέχη και τους φίλους του κόμματός του στον ίδιο χώρο.

"Είμαστε η άλλη δύναμη. Είμαστε διαφορετικοί. Έχουμε άλλη αντίληψη" είπε ο Γ. Καρατζαφέρης στη γενική τοποθέτησή του στο κλείσιμο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών και έφερε ως παράδειγμα την επιλογή του κόμματός του να καταθέσει το ποσό του 1 εκ. ευρώ για το Ταμείο κατά της φτώχειας.

"Πιο πολύ αξίζει αυτό, από το να σπαταλήσουμε χρήματα για διαφημιστικά" πρόσθεσε. Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να υιοθετήσουν την πρότασή του για περικοπή του μισθού των πολιτικών (πρωθυπουργού, υπουργών) κατά 50% ώστε να αποδείξουν με τον τρόπο αυτό πως νοιάζονται πραγματικά για τον ελληνικό λαό και συνεισφέρουν στην άμβλυνση της κρίσης.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι το κόμμα του δεν θέτει διλήμματα του τύπου "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ή παλαιότερα "Καραμανλής ή τανκς", γιατί αυτά - ανέφερε - είναι "ψευτοδιλήμματα". Επανέλαβε ότι ο ΛΑΟΣ πρεσβεύει τον διάλογο για την λύση των προβλημάτων του τόπου.

Είμαστε "αποφασιστικοί, μεθοδικοί και δυναμικοί" πρόσθεσε. "Αλλάζουμε το πολιτικό σκηνικό, δεν έχουμε αγκυλώσεις, δεν μπαίνουμε σε ράγες, ταξιδεύουμε στο όνειρο του πολίτη. Σκεπτόμαστε με αγάπη στον Έλληνα", κατέληξε.

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός αν επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας σε ερώτηση για την Εξωτερική Πολιτική, υιοθετώντας την λογική Σαρκοζί στο θέμα και δηλώντας την αντίθεση του κόμματός του στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Στο διευκρινιστικό ερώτημα για το αν υπάρχει αντίφαση με την θέση του ΛΑΟΣ, το γεγονός ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος ετέθη μια γυναίκα η οποία πρεσβεύει την ελληνοτουρκική προσέγγιση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως "στην ευρώπη μάθαμε στη σύνθεση" και πρόσθεσε πως αν απέκλειε κανείς από τα ψηφοδέλτια υποψηφίους που σπούδασαν στην Αμερική, δεν θα έμεναν πολλοί από όλα τα κόμματα. "Είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή της Νίκης Τζαβέλλα και θα αξιοποιήσουμε τις γνωριμίες της διεθνώς".

Στο ερώτημα γιατί έδωσε την συναίνεσή του στον Κ. Καραμανλή στο θέμα της Οικονομίας, όταν ο ίδιος λέει πως η χώρα οδηγήθηκε στην κατάσταση αυτή εξαιτίας της διακυβέρνησής της από τρεις οικογένειες, ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε πως στην περίοδο της κρίσης, αυτή τη στάση υπαγορεύει η ευθύνη.

"Ο πρωθυπουργός ομολόγησε το πρόβλημα και ζήτησε βοήθεια. Όλοι αρνήθηκαν. Εγώ έκανα προτάσεις, οι περισσότερες δεν έγιναν δεκτές, κάποιες υιοθετήθηκαν. Εγώ το είχα πει από την αρχή, "στα καλά μαζί, στα γκρίζα, απέναντι". Αν τώρα τα περισσότερα είναι γκρίζα δεν φταίω εγώ, φταίει ο κ. Καραμανλής. Το όχι σε όλα δεν μας εκφράζει. Υπάρχουν κόμματα, που λένε ναι στα καλά". Είναι γεγονός, πάντως, όπως είπε, πως υπάρχουν τρεις οικογένειες που κυβερνούν και πρέπει ο τόπος να απαλλαγεί από την μέγγενη αυτή.

Ερωτηθείς γιατί να επιλέξει κανείς το "ισόγειο" εφόσον ισχύει η λογική της "ίδιας πολυκατοικίας", ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε πως το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το να πάμε σε ένα διάλογο για τα κρίσιμα θέματα του τόπου. "Δεν είναι σχέσεις αυτές, το να μην μιλιώμαστε" είπε και δήλωσε την αντίθεσή του στην διεξαγωγή Εθνικών εκλογών γιατί - αιτιολόγησε - δεν το χρειάζεται ο τόπος, χρειάζεται μια στέρεη κυβέρνηση.

Να προσέλθουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή για να συζητηθεί σε βάθος το μεταναστευτικό ζήτημα, κάλεσε ο Γ. Καρατζαφέρης, δηλώντας πως η θέση του κόμματός του είναι ειρήνη και ησυχία στον τόπο. "Όχι να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς από την Αθηνάς και κάτω", ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως η λαθρομετανάστευση είναι τεράστιο θέμα που αγγίζει την οικονομία και τους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, αλλά και πως η χώρα ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί τα 2 εκ. μετανάστες που καταγράφονται σήμερα, πόσο δε μάλλον, όταν σύμφωνα με τις εκτίμησεις εκπομπής στην τηλεόραση, σε πέντε χρόνια θα είναι 5 εκ. οι μουσουλμάνοι.

Την θέση να μην υπερβαίνουν το ποσοστό του 30% των μαθητών οι αλλοδαποί μαθητές, υιοθετεί ο ΛΑΟΣ, δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, λέγοντας πως ο Βρετανός πρωθυπουργός που το εξέφρασε "δεν θεωρείται ακραίος".

Ερωτηθείς για αν θεωρούνται ίσοι οι Έλληνες μουσουλμάνοι και αν θα πρέπει να κάνουν την προσευχή τους στο σχολείο στην θρησκεία τους, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως αυτά τα θέματα περιγράφονται στο Σύνταγμα και θα ήταν ακραία ρατσιστικό αν έλεγε κανείς πως δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα. Όμως, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα κατά πρόσωπο και ρώτησε "μήπως στο τέλος θα καταργήσουμε την δική μας πίστη;".

Να υπάρξει μια ισόρροπη δυναμική των προτεραιοτήτων της πολιτικής, ώστε να εξασφαλιστούν η ποιότητα του περιβάλλοντος και τα αναγκαία αγαθά για να ζήσουν οι πολίτες, ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας πως στο κόμμα του υπάρχει αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον, όμως "τί να πει κανείς για το περιβάλλον στους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ψωμί".

"Είναι ο χώρος που ζούμε, που μεγαλώνουν τα παιδιά μας και πρέπει να γίνουν πολλά προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος" ανέφερε, αλλά πρόσθεσε πως εκ των πραγμάτων μπαίνει σε δεύτερη θέση των προτεραιοτήτων, δεδομένου ότι πρώτα πρέπει να "δώσουμε ψωμί" στους 2 εκ. 200 χιλιάδες ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με εναλλακτικές μορφές διαχείρισης των απορριμμάτων ή την επιλογή των ΧΥΤΑ, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι η δεύτερη λύση έχει απαγορευτεί από την ΕΕ και χαρακτήρισε αδιανόητη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Χαρακτήρισε δε το παράδειγμα του Καναδά ένα παράδειγμα πρώτου βήματος για την χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος ρωτήθηκε για το ``αντιφατικό στοιχείο`` της πολιτικής του να ``χαστουκίζει`` την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να ``επαναλαμβάνει τον έρωτα του`` γιαυτή, ενώ την ίδια στιγμή θεωρείται από ορισμένους ότι ανήκει στα άκρα, αρνήθηκε για άλλη μια φορά τον χαρακτηρισμό αυτό, λέγοντας ότι δεν αποκλείει τον διάλογο, όπως κάνουν οι άνθρωποι των άκρων.

Τόνισε την ανάγκη να «βρούμε άκρη» ενόψει των αδιεξόδων που, όπως είπε, έρχονται και προέβλεψε ότι την επομένη των Ευρωεκλογών «πολλοί θα λέμε που πάμε και τι κάνουμε» και ότι θα ανοίξουν σεντούκια με σκελετούς.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του επιζητεί την διαφάνεια και επιδιώκει να βρίσκεται στο πολιτικό παιχνίδι για να φέρει την άνοιξη.

Σχετικά με τη στάση που τηρεί έναντι της ΝΔ είπε ότι γνωρίζει πως το κυβερνών κόμμα έχει «κάνει λάθη» και «βαρύνεται με σκάνδαλα», αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως στην παράταξη αυτή δεν υπάρχουν δύο κόμματα. Δεν ταιριάζει στη σύγχρονη εποχή να λέμε όχι σε όλα, επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πως συμβιβάζεται η επιλογή της Νίκης Τζαβέλα, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, η οποία έχει βρεθεί κοντά σε μεγάλες επιχειρήσεις, με δικές του δηλώσεις για ``επιχειρηματίες που κινούν τα νήματα``, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε την επιχειρηματική ιδιότητα και του ιδίου και πρόσθεσε ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν συστατικές επιστολές από τους κ.κ. Λάτση, Κόκκαλη, Κυριακού, από την Βασίλισσα της Ιορδανίας και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο κ. Καρατζαφέρης δικαιολόγησε την επιλογή του λέγοντας ότι η κα Τζαβέλα θα βοηθήσει στην Ευρώπη τόσο για την εισροή κονδυλίων προς την Ελλάδα, όσο και για την ενίσχυση των αρχών της ΕΕ.

ΑΝΑ-MPA

No comments:

Post a Comment