Monday, May 25, 2009

ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ




ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ


Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ “ΑΡΜΟΝΙΑ” ΓΡ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ “Α”:
“ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μεγάλη δυσφήμιση για τα νησιά μας και τον τουρισμό και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο αποτέλεσαν τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Σάμης στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.

Όλα ξεκίνησαν όταν 50 περίπου συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο του λιμνοσπηλαίου διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις 30 εργαζομένων συμβασιούχων του λιμνοσπηλαίου από το Δήμο Σάμης, οι οποίοι δεν έχουν επαναπροσληφθεί ακόμη.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον νομαρχιακό σύμβουλο Δ. Μαντζουράτο επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημέρα διότι γνώριζαν ότι επισκέπτες από τα δυο μεγάλα κρουαζιερόπλοια που είχαν αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αργοστολίου θα επισκέπτονταν το λιμνοσπήλαιο.

Όπως είναι φυσικό οι απεργοί εμπόδισαν τους τουρίστες να εισέλθουν στο λιμνοσπήλαιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση, αλλά και διαπληκτισμοί, ενώ οι τουρίστες αποχώρησαν άπραχτοι και πολύ οργισμένοι, ενώ η είδηση έκανε το γύρο του Κόσμου, μέσω του ΒΒC. Γεγονότα που σαφώς δεν αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση του τουρισμού μας στο εξωτερικό.

Ο “Α” επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο της “ΜΕDITERRANEAN SHIPPING CRUISE” κ. Γρηγόρη Βλαχόπουλο υπεύθυνο του κρουαζιεροπλοίου “ΑΡΜΟΝΙΑ”, τον οποίο ρώτησε για τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου.
Ο κ. Βλαχόπουλος μας υπογράμμισε ότι στο κρουαζιερόπλοια βρίσκονταν 700 δημοσιογράφοι του ιταλικού εκδοτικού οίκου GIORNALE, οι οποίοι επέστρεψαν στο καράβι θυμωμένοι και αγανακτισμένοι διότι δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το λιμνοσπήλαιο, παρότι μετά από παρότρυνση του δημάρχου Σάμης Μ. Βαλέττα και του βουλευτή του Νομού Αλ. Παρίση τους ξαναγύρισαν δεύτερη φορά στο λιμνοσπήλαιο με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν τη δεύτερη φορά να το επισκεφθούν.

Ο κ. Βλαχόπουλος μας τόνισε ότι η Κεφαλονιά υπέστη μεγάλη ζημιά και δυσφήμιση. Όσον αφορά την εταιρεία, αυτή προέβη σε επιστροφή των χρημάτων προς τους τουρίστες, ενώ ζητήθηκε από τον κ. Βλαχόπουλο να κάνει αγωγή κατά της Κεφαλονιάς προκειμένου να διεκδικήσει τα χαμένα από την οικονομική ζημιά, όμως ο ίδιος δεν προτίθεται να το κάνει. Μας αποκάλυψε ότι υπάρχει email της εταιρείας με την ερώτηση αν πραγματικά θέλουν οι Κεφαλονίτες τα κρουαζιερόπλοια να έρχονται στο νησί μετά τα τελευταία επεισόδια. Είναι βέβαιο μας είπε ο κ. Βλαχόπουλος ότι θα δοθεί μεγάλη έκταση στο εξωτερικό, ενώ κατά την άποψή του θα πρέπει βουλευτής και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάποιο τρόπο να ζητήσουν συγνώμη από τις δυο εταιρείες και από τον εκδοτικό οίκο “GIORNALE”, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί έως και να εξαφανιστεί το μέγεθος της βλάβης.

Είναι αλήθεια, τόνισε ο κ. Βλαχόπουλος, ότι η ζημιά δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, διότι εκτός των άλλων προβλημάτων, όπως οι μακρινές αποστάσεις, το κάκιστο οδικό δίκτυο του νησιού, ήρθαν να προστεθούν και τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου.

Ολοκληρώνοντας ο υπεύθυνος της “ΜSC” είπε, πρέπει να αναλογιστούν οι Κεφαλονίτες ότι πέρυσι στις 69 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, μόνο δυο ήταν της συγκεκριμένης εταιρείας, φέτος στις 62 αφίξεις οι 30 είναι της εταιρείας. Άρα γιατί έφυγαν οι υπόλοιπες εταιρείες; Ανεξάρτητος Κεφαλονιάς

1 comment:

  1. μα τρελάθηκε το ΠΑΜΕ και συμβαίνει νάμαστε στην άνοιξη.

    ReplyDelete