Friday, May 22, 2009









» Θέμα της ημέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23/5/2009
“ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ & ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ” ΕΙΠΕ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ




“ΠΡΟΩΘΗΣΑΜΕ & ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ”

Γράφει ο Μ. Παπαδόπουλος

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πόρου, ο βουλευτής του Νομού Α. Παρίσης, ξεκίνησε ουσιαστικά την σειρά των ομιλιών του ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου την περασμένη Τετάρτη.

Αν και ο Α. Παρίσης είναι αεικίνητος και συνεχώς “παρών” στα νησιά μας και στην προώθηση των ζητημάτων του τόπου, εντούτοις οι παρεμβάσεις του έχουν μεγάλη σημασία ενόψει των δύσκολων εκλογών που έρχεται καθώς αποτελεί το “βαρύ χαρτί” της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας, κάτι που αποδέχονται φίλοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι.

Η ομιλία του βουλευτή κινήθηκε σε 2 άξονες. Τόσο στην σημασία των ευρωεκλογών αλλά και στο μεγάλο έργο που επί θητείας του έχει γίνει στα νησιά μας 2 χρόνια τώρα.

Το πλέον εντυπωσιακό της βραδιάς ήταν η παρουσία στις πρώτες θέσεις του Δημάρχου Ελειού-Πρόννων Κ. Ζαπάντη, ο οποίος μάλιστα σε σύντομη ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο του βουλευτή, αν και λίγες μέρες πριν του είχε ασκήσει κριτική για την στάση του στο θέμα της ΚΥΑ του Αίνου.

Ολόκληρη η ομιλία του Α. Παρίση έχει ως εξής:
Φίλες και Φίλοι,
Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,
Με ιδιαίτερη τιμή ξεκινώ σήμερα, από τον Πόρο, την δική μου αποστολή ενόψει των Ευρωεκλογών, ως απλός στρατιώτης της μεγάλης κοινωνικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Σε πείσμα των καιρών και των επικίνδυνων «σειρήνων», υπογραμμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ισχυρότερο πολιτικό κεφάλαιο του τόπου. Αποτελεί την ισχυρότερη πολιτική φωνή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που ακολουθεί με συνέπεια τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.
Πιστή στο μεγάλο όραμα του εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, διασφαλίζει για τον ελληνικό λαό πολλαπλά οφέλη, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Με στρατηγική και συνέπεια, χτίσαμε δυνατούς δεσμούς με τα ευρωπαϊκά κράτη, αποκτήσαμε ισχυρούς συμμάχους, αποκτήσαμε πολύτιμους φίλους.

Φέτος ο Πρόεδρός μας και Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επέλεξε για την κορυφή της λίστας του ψηφοδελτίου μας, μία προσωπικότητα με μακρά πολιτική πορεία, με πλούσιους ευρωπαϊκούς δεσμούς, με τις απαραίτητες γνώσεις της ευρωπαϊκής σκηνής.

Επέλεξε την Μαριέττα Γιαννάκου, μία πολιτικό που διακρίνεται για την μαχητικότητά της, τη συνέπειά της και την ειλικρίνειά της. Είναι βέβαιο ότι η Μαριέτα θα παλέψει χωρίς συμβιβασμούς για ένα λαμπρό ευρωπαϊκό μέλλον των Ελλήνων. Και όλοι οι συνυποψήφιοί της που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι άνθρωποι ικανότατοι, με αναγνωρισμένο διεθνές κύρος και σπουδαία εμπειρία στο διεθνές στερέωμα.

Άνθρωποι με ήθος, αξίες και πολλαπλές ικανότητες.
Φίλες και Φίλοι,
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί κορυφαία επιλογή μας.
Με τους λαούς της Ευρώπης μοιραζόμαστε ένα κοινό πλαίσιο πολιτισμού και δημοκρατίας και συνασπιζόμενοι μαζί τους, είμαστε χωρίς αμφιβολία, πιο ισχυροί. Οι Έλληνες πάντα τιμούσαμε την ενωμένη Ευρώπη με την άσκηση του ύψιστου δημοκρατικού μας δικαιώματος, την ψήφο.
Είμαστε ο λαός που παρουσιάζει από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές.

Εκλέξαμε για τα έδρανα της ευρωβουλής, άξιους ανθρώπους που υπηρέτησαν τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο.
Υπηρέτησαν την πατρίδα, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενότητα της Ευρώπης. Και μιλώ, τιμώντας όλους ανεξαιρέτως τους Ευρωβουλευτές ανεξάρτητα από ποιόν κομματικό χώρο προέρχονταν. Γιατί πέρα από τα σύνορά μας, δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Όλοι είχαν και έχουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού μας.
Οι διαφορές μας δεν είναι σε επίπεδο προθέσεων αλλά σε επίπεδο τακτικών και ικανοτήτων. Και οι διαφορές αυτές είναι τόσο εμφανείς και διακριτές στη συνείδηση των Ελλήνων ψηφοφόρων που αναδεικνύουν σταθερά τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτη πολιτική δύναμη των Ευρωεκλογών.

Οι Κεφαλλονίτες και οι Ιθακήσιοι, προς τιμήν τους, αναγνωρίζουν διαχρονικά την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Και αυτό αποδεικνύεται με τα υψηλά ποσοστά που της έδωσαν τόσο στις Ευρωεκλογές του 2004 όσο και στις Ευρωεκλογές του 1999.

Έτσι και φέτος στις Εκλογές της 7ης Ιουνίου θα δώσουν πάλι την ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις μάχες της για το καλό του τόπου. Και για τους πιο δύσπιστους θέλω να επισημάνω τα σπουδαία οφέλη που απολαμβάνουν τα νησιά μας από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε μία νέα Κεφαλονιά και μία νέα Ιθάκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή κέρδισε την πιο μεγάλη και δύσκολη μάχη στις Βρυξέλλες διεκδικώντας για την Ελλάδα για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, περισσότερα από 20 δις ευρώ.
Η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι η δική μας φωνή ενότητας και ισχύος της Ευρώπης μέσα στην παγκόσμια σκακιέρα των υπερδυνάμεων και των μεγάλων συμφερόντων. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καθήκον να στηρίξει την μεγάλη μας οικογένεια, διακηρύσσοντας την ενότητά της και τη δύναμή της σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Στο διακύβευμα αυτό απαντάμε στις 7 Ιουνίου. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουμε συνέπεια, στρατηγική και όραμα. Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε Ευρώπη, ψηφίζουμε δημοκρατία, πολιτισμό και πανανθρώπινες αξίες.

Φίλες και φίλοι,
Είναι γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές, δεν εκλέγουμε Κυβέρνηση για τη χώρα. Είναι γεγονός ότι την 7η Ιούνιου οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί δεν εκλέγουν Βουλευτή. Όμως, θα ήταν παράληψη και ατόπημα από πλευράς μου να μην εκμεταλλευτώ αυτή την επικοινωνία μας προκειμένου με δύο λόγια να καταγράψω τη δουλειά που κάνει αυτή η παράταξη για τα νησιά μας.

Θέλω να το κάνω διότι έτσι όπως μεθοδικά δουλεύουμε ως παράταξη για τα νησιά μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την ίδια δύναμη με το ίδιο πάθος, θα δουλέψει αύριο η ομάδα μας στο ευρωκοινοβούλιο προωθώντας το συμφέρον της πατρίδας μας.

Θέλω να το κάνω διότι έτσι όπως μεθοδικά δουλεύουμε ως παράταξη για τα νησιά μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την ίδια δύναμη, με το ίδιο πάθος, θα δουλέψει αύριο η ομάδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο προωθώντας τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Θέλω λοιπόν αγαπητοί Συμπατριώτες να σας θυμίσω ότι τα δύο χρόνια που πέρασαν στο νομό μας έγινε μεγάλο και σοβαρό έργο.
Προωθήσαμε και προωθούμε καθημερινά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το τόπο.

Είμαστε αλληλέγγυοι και αρωγοί σε κάθε αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών μας .
Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα το πολιτικό χώρο που ανήκει ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ή θα ψηφίσει στις εκλογές.

Ολόκληρη η παράταξη και εγώ προσωπικά βλέπουμε τον κάθε Κεφαλονίτη και Θιακό σαν έναν από εμάς. Το δε αίτημα του κάθε συμπολίτη για εμάς δεν είναι «ρουσφέτι» όπως το ονόμασαν οι αντίπαλοι μας στο παρελθόν, αλλά είναι κοινωνικό αίτημα που απαιτεί και τη δική μας συμπαράσταση.

Έχουμε θέση φίλες και φίλοι προτεραιότητα στα μεγάλα έργα του νομού μας.
Στους 20 μήνες που πέρασαν εγκρίθηκαν για το νομό μας 9 νέα σχολεία. Πρόκειται για 7 νέα Νηπιαγωγεία, ένα νέο γυμνάσιο – Λύκειο στο Αργοστόλι, ένα νέο δημοτικό στη Σάμη, ενώ έχει ήδη εγκριθεί ένα νέο γυμνάσιο – Λύκειο, στη περιοχή σας, στο Πόρο.

Κάνουμε μεγάλη παρέμβαση για το οδικό δίκτυο του νομού μας με κορυφαία ενέργεια μας την ένταξη στο πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ για την μετατροπή σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της διαδρομής Αργοστόλι – Σάμη. Ένα δρόμο που οι πολιτικές ηγεσίες του νομού είχαν ξεχάσει ότι υπάρχει τα τελευταία 50 χρόνια.
Ξεκινάμε σύντομα αφού έχουν ήδη εγκριθεί δύο νέοι μεγάλοι βιολογικοί καθαρισμοί που θα αναβαθμίσουν τα νησιά μας. Πρόκειται για νέο βιολογικό καθαρισμό στο Δήμο Λειβαθούς και στο δήμο Ιθάκης. Ο προϋπολογισμός τους θα ξεπεράσει τα 50.000.000 ευρώ.

Ενισχύουμε καθημερινά με έκτακτά κονδύλια τους Δήμους και την κοινότητα του νομού μας, τους συλλόγους, τα σωματεία, ακόμη και τις εκκλησίες, με χρήματα που απαιτούμε και παίρνουμε παρά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε και τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Ενισχύουμε και θωρακίζουμε καθημερινά τον τομέα υγείας στα νησιά μας. Στελεχώσαμε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο με νέο προσωπικό και ιατρούς.
Λύσαμε με τροπολογία που κατέθεσα ο ίδιος στη Βουλή το μεγάλο ζήτημα της Δωρεάς Βεργωτή και θεωρείται βέβαιη και γρήγορη η ενεργοποίηση της.
Φτιάχνουμε δύο νέα πολυδύναμα ιατρεία, ένα εδώ στο Δήμο σας και ένα στο Δήμο Ερίσσου.

Αναβαθμίζουμε έτσι ουσιαστικά την πρωτοβάθμια υγεία στο νομό μας.
Ολοκληρώνουμε σύντομα παρά τις δυσκολίες και τα έντεχνα εμπόδια που μας βάζουν καθημερινά, τρία μεγάλα έργα. Πρόκειται για το λιμάνι των Κρουαζιερόπλοιων που σε λίγο θα εγκαινιάσουμε στο Αργοστόλι, το νέο άξονα της Κρανιάς και το αλιευτικό καταφύγιο του Κατελειού.

Επανδρώσαμε σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του Νομού. Αναφέρομαι στην Αστυνομία μας που καλύψαμε με 12 νέες θέσεις μονίμων αστυνομικών, προχωράμε στη κατασκευή του νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, χρηματοδοτούμε τη μελέτη για ένα σύγχρονο Λιμεναρχείο στο Αργοστόλι, οργανώνουμε το Αγρονομικό γραφείο του νομού, στελεχώνουμε με προσωπικό και νέα τεχνολογία το Δασαρχείο των νησιών μας, έρχεται νέο προσωπικό στους οργανικούς τοπικής αυτοδιοίκησης, κρατήσαμε με αγώνα ανοιχτά τα γραφεία του ΟΤΕ σε Ιθάκη και Ληξούρι που έκλειναν με απόφαση του οργανισμού, στελεχώνουμε σύντομα τον Οίκο Ναύτου που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα τους περήφανους ναυτικούς των νησιών μας και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις που ετούτη η ώρα δεν είναι κατάλληλη να αναφέρω.

Φίλες και φίλοι,
Θα μείνω σε αυτά, γιατί πιστέψτε με ότι αν επιχειρήσω να καταγράψω τη δράση μας, όχι τα πέντε χρόνια που κυβερνάει η παράταξη μας αλλά μόνον τους είκοσι μήνες που βρίσκομαι εγώ στο τιμόνι των νησιών μας θα χρειαστούν ώρες να μείνουμε μαζί εδώ μέσα.

Όμως, αυτά τα λίγα που ανέφερα είναι ικανά να σκιαγραφήσουν την πραγματική εικόνα της δημιουργίας και του έργου που πραγματοποιείται σήμερα στα νησιά μας.

Θέλω λοιπόν να αισθάνεστε περήφανοι για αυτή τη παράταξη.
Θέλω να πιστέψετε ότι όλα αυτά γίνονται πρώτα από όλα γιατί είναι πολιτική μας επιλογή, και έπειτα γιατί όλοι εμείς αγαπάμε πρώτα τα νησιά μας και δεν είμαστε οι πολιτικοί των ψεύτικών υποσχέσεων και των μπαλκονιών της πολιτικής.

Δώστε μας λοιπόν τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Στηρίξτε με πάθος και αυτή τη φορά τη ΝΔ.
Στηρίξτε τις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας.
Στείλτε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι η Κεφαλονιά και το Θιάκι δεν κάνουν δημοσκόπηση αλλά ψηφίζουν την παράταξη, που δεν προσποιείται αλλά έχει ιδεολογική, πολιτική και ιστορική σχέση με τη ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.
Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Εμείς θα την ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Γεια σας
Και ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο σημερινό μου κάλεσμα. Απο ΑΝΕΧΑΡΤΗΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

No comments:

Post a Comment