Sunday, May 31, 2009

Χωρίς νόημα η συζήτηση για τη «μετακαραμανλική» εποχή, λέει ο Αντ.Σαμαράς

«Bλαβερή και παράλογη»

Κανένα νόημα δεν έχει η συζήτηση για τη λεγόμενη «μετακαραμανλική» εποχή, δηλώνει ο υπουργός Πολιτισμού Αντ.Σαμαράς, δίνοντας τη δική του απάντηση στα όσα γράφτηκαν μετά την ομιλία του ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια συζήτηση που δεν έχει νόημα. Όπως έχουν δείξει όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις, τον Κώστα Καραμανλή τον θέλει ηγέτη της η μεγάλη πλειονότητα της παράταξης, ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που έχανε σε εθνικές εκλογές.

» Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για την 'αποχώρηση' ενός πολιτικού ηγέτη που είναι μόλις 53 ετών σήμερα, που είναι εξαιρετικά αγαπητός στην παράταξή του και εξαιρετικά δημοφιλής σε όλη την κοινωνία. Αυτό δεν είναι μόνο βλαβερό. Είναι και παράλογο.»

Σχετικά με την πρόσφατη ομιλία του ενώπιον 70 βουλευτών της ΝΔ, ο ίδιος δηλώνει ότι επρόκειτο για μία από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά καιρούς το Ινστιτούτο Καραμανλή και χαρακτηρίζει άχαρο να αποκαλείται μια τέτοια εκδήλωση «δελφινομαχία».

Σε ερώτηση ποιους εννοεί όταν λέει ότι «κάποιοι πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο Καραμανλής θα είναι και τρίτη φορά πρωθυπουργός» ο κ. Σαμαράς απαντά ότι εννοεί όλους όσοι προεξοφλούν ότι θα φύγει σύντομα, συμπληρώνοντας ότι αυτοί «αυτονόητα» βρίσκονται εκτός ΝΔ.

Τέλος δηλώνει αισιόδοξος για την επίδοση της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ενώ για το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», τονίζει ότι πρόκειται για αναχρονιστική εμμονή. TA NEA

No comments:

Post a Comment