Tuesday, April 28, 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    /FROM anexarttitos kefalonias29/4/2009

Ζοζέ Μπαρόζο: Η Ε.Ε. στο πλευρό της Ελλάδας με 20,4 δισ. ευρώ

 

Του Κυριάκου Ευαγγελάτου
Οικονομολόγου

Οι απόψεις, όσο με αφορά, θα είναι πάντα αυστηρά υποκειμενικές και επ’ ουδενί επικουρικές σε λήψη ή ματαίωση οιασδήποτε επενδυτικής απόφασης.

Κώστας Καραμανλής και Ζοζέ Μπαρόζο συζήτησαν, χθές, στο μέγαρο Μαξίμου για την οικονομική κρίση και αμέσως μετά ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του για την ελληνική οικονομία, λέγοντας ότι  «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες με τα δημόσια οικονομικά.Είμαι αποφασισμένος η Ε.Ε να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Η ευρωπαϊκές πολιτικές αποτελούν ένα καλό πλαίσιο και στηρίζουν τη χρηματοδότηση. Μέχρι το 2013 η Ελλάδα θα λάβει 20,4 δισ. ευρώ. Ετσι θα ξεκινήσουν έργα τα οποία θα μπορέσουν να έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία. Και με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να πω ότι για το 2009 τα κονδύλια είναι έτοιμα να έρθουν στην Ελλάδα... Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας υποστηρίξουμε στην αντιμετώπιση αυτών των πολύ σημαντικών προκλήσεων, που μας επηρεάζουν όλους, στην Ευρώπη και σ’ όλον τον κόσμο, και που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε μ’ έναν ευρωπαϊκό, συντονισμένο τρόπο.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι αναφορικά με τη δημοσιονομική σταθερότητα, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα δραστικά, μέχρι το τέλος του 2010. 
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η βράβευση του Ζοζέ Μπαρόζο
 Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η βράβευση του Ζοζέ Μπαρόζο από τον Δημήτρη Σιούφα με το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, αλλά και η απονομή του Μεταλλίου της Πόλης των Αθηνών σε εκδήλωση στο δημαρχείο της Αθήνας.
 Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε: "Καλωσορίζω τον κ. Μπαρόζο στη Βουλή ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά διαφωνώ με την επιβράβευση μιας συντηρητικής πολιτικής στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ευρώπης η οποία απέτυχε".
Προκλητική και εξοργιστική χαρακτήρισαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη βράβευση ενός προσώπου που -όπως είπαν- συμβολίζει και εκπροσωπεί την πολιτική "που βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία, αφαιρεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους εργαζόμενους και περιθωριοποιεί τους νέους".


No comments:

Post a Comment