Monday, April 27, 2009

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ
Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας είχε ο Β.Μεϊμαράκης

Eurokinissi
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκης
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, το θέμα της ΠΓΔΜ αλλά και το ζήτημα της τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς στο Πεντάγωνο.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Γκέιτς και τους επιτελείς του όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα την κοινή γνώμη, ζητήματα για την παγκόσμια ειρήνη και για το πώς, σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τους νέους κινδύνους που δημιουργούνται. Διότι είναι γεγονός ότι οι νέοι αυτοί κίνδυνοι δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα από το κάθε κράτος αλλά με μια συνολική δράση μέσα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης μετά την ημίωρη συνάντηση.

«Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να εκθέσω και πάλι τις απόψεις μας για το Κυπριακό, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και το θέμα με τα Σκόπια και για την καλύτερη λειτουργία και συνεννόηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις» πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ σε ερώτηση εάν εθίγη το ζήτημα των υπερπτήσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι ενημέρωσε «αναλυτικά τον κ. Γκέιτς και τους επιτελείς του και «νομίζω ότι οι απόψεις μας έγιναν κατανοητές».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


No comments:

Post a Comment