Friday, April 10, 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11/4/2009

ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΣΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ

 

TA KATAΦΕΡΕ 
Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου 2009, στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Κεφαλληνία & Ιθάκης κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ο Νομάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Διονύσης Γεωργάτος, ο Αντινομάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο πρώην Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, ο τεχνικός σύμβουλος του Βουλευτή Καθηγητής Ευάγγελος Ματσούκης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Κινητοποίησης για τη Γέφυρα DeBosset κ. Άγγελος Κοσμάτος. 

Στόχος της συνάντησης υπήρξε: 1) να κλείσει η εκκρεμότητα όσον αφορά στην τεχνική χρήση της γέφυρας De Bosset και 2) να εξευρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου. 

Εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες αλλά και από πλευράς Υπουργείου, η βούληση να προχωρήσει η αναστήλωση και μονοδρόμηση της γέφυρας (ελαφρά χρήση από Ι.Χ. αυτοκίνητα). 

Η Αίτηση Θεραπείας στο ΚΑΣ θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα κατά τον προσεχή Μάιο και θα ζητηθεί η τελική γνωμοδοτική απόφαση να περιλαμβάνει τα εξής: 
1. Την αναστήλωση  του μνημείου της γέφυρας με βάση τη μελέτη Πιτιλάκη. 
2. Την ήπια κυκλοφορία δηλαδή ελαφρά κυκλοφορία μόνο Ι.Χ.  οχημάτων  επί της Γέφυρας(μονόδρομος), η  οποία δεν πρόκειται να επιβαρύνει τη στατικότητα του μνημείου. 

Για το θέμα αυτό, και με βάση τα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Πιτιλάκης προετοιμάζονται  επιπρόσθετα και τα εξής:

(i) Μία πρόσθετη Ανεξάρτητη Στατική Μελέτη η οποία  θα κατατεθεί στο ΚΑΣ . Το ΥΠΠΟ  αναθέτει μία τέτοιου είδους  δεύτερη Στατική  Μελέτη , διάρκειας 1 μηνός  στον  διακεκριμένο Καθηγητή Στατικής και Δυναμικής του Πολυτεχνείου Πατρών κ.  Σταύρο  Αναγνωστόπουλο.  Η μελέτη αυτή θα έρθει  σε συνέχεια  και σε συμπλήρωμα της μελέτης Πιτιλάκη.

 (ιι) Μία πρόσθετη  συγκοινωνιολογική μελέτη, η οποία θα εξετάσει τα πολύ συγκεκριμένα συγκοινωνιακά σημεία. Θα γίνει αντίστοιχη ανάθεση στο  συγκοινωνιολόγο κ. Ευάγγελο Ματσούκη , Καθηγητή επίσης του Πολυτεχνείου Πατρών.  Ο τελευταίος θα αναλάβει αφιλοκερδώς τη Μελέτη αυτή.

Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρόσθετες μελέτες και θα κατατεθούν στο ΚΑΣ κατά την εξέταση της αίτησης θεραπείας.

Τέλος, για το θέμα της χρηματοδότησης του όλου έργου, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ, όπου και θα ενταχθεί το έργο με δική του μέριμνα.

ΑΝΕΧΑΡΤΗΤΟΣ

1 comment:

  1. Τελικά η γέφυρα κέρδισε την σωτηρία της ύστερα από μισό και πλέον αιώνα κεφαλονίτικης κακομοιριάς.Επρεπε να βρεθούν δυό άνθρωποι ο Α.Σαμαράς Υπουργός Πολιτισμού και ο βουλευτής Α.Παρίσης για να δώσουν την σωστή λύση ικανοποιώντας την πόλη και τους μετέχοντας στην σύσκεψη Κεφαλήνες. Ευχής έργον είναι να τελειώνουν γρήγορα τα χαρτιά, για να πάρουν θέση μηχανικοί και εργολάβοι στο έργο. Διακαής είναι ο πόθος να ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΉΣΟΥΜΕ ασφαλείς ύστερα από 56 χρόνια. Ζήτωωωωω. λορνιόν










    1

    ReplyDelete