Wednesday, April 29, 2009

Ο Άρλεν Σπέκτερ εγκαταλείπει τους Ρεπουμπλικανούς

29-04-2009

Senator Arlen Specter, 17 May 2007

Ένα απ’ τα σημαντικότερα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αμερικανική Γερουσία, ο Άρλεν Σπέκτερ, απ’ την Πενσυλβάνια, εξέπληξε τη Τρίτη το Ρεπουμπλικανικό κατεστημένο ανακοινώνοντας ότι αλλάζει κόμμα, απόφαση που θα διευκολύνει την θέση των Δημοκρατικών και του προέδρου Ομπάμα, που διευρύνει έτσι την πλειοψηφία του κόμματος του στη Γερουσία, με τρόπο που θα του επιτρέψει εύκολη έγκριση των πρωτοβουλιών του.

Συγκεκριμένα με την προσάρτηση του Γερουσιαστή Σπέκτερ οι Δημοκρατικοί κερδίζουν 59 έδρες στη Γερουσία, δηλαδή μόνο μια έδρα λιγότερη απ’ τις 60 που χρειάζονται για να ξεπεράσουν πλήρως τα διαδικαστικά εμπόδια που ενδεχομένως θέσουν οι Ρεπουμπλικανοί κατά ορισμένων νομοσχεδίων.

Ο 79χρονος Γερουσιαστής Σπέκτερ έχει υπηρετήσει στο Κογκρέσο επί 30 χρόνια, αλλά όπως είπε κατά την ανακοίνωση του, το τελευταίο καιρό αυξάνονται συνεχώς οι διαφωνίες του με την φιλοσοφία των Ρεπουμπλικανών, αλλά παραδέχτηκε ότι η απόφαση να αλλάξει κόμμα δεν ήταν εύκολη.

Πάντως ο κ. Σπέκτερ τόνισε ότι δεν θα γίνει η δεδομένη «60η ψήφος» για τους Δημοκρατικούς και ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει αποφασίσει να καταψηφίσει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο των Δημοκρατικών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του Γερουσιαστή Σπέκτερ και δήλωσε ότι η υποστήριξη του κ. Σπέκτερ θα αποβεί σημαντική στις προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα να εφαρμόσει την οικονομική του πολιτική.

voa

No comments:

Post a Comment