Sunday, April 12, 2009

Γ. Παπανδρέου: «η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη θέση της χώρας»
Απουσία και απραξία στην εξωτερική πολιτική καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας οφείλεται στην πολυεπίπεδη και ευέλικτη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια. Και προσθέτει ότι αυτή την αναβάθμιση «την επέτρεψε και η απουσία και απραξία της ελληνικής κυβέρνησης από τις διεθνείς εξελίξεις τα τελευταία πέντε χρόνια».

Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι «ερμηνεύει λανθασμένα τα δεδομένα» και ότι η απάντηση «δεν είναι μόνο η εσπευσμένη διεκδίκηση μιας συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό -όσο σημαντικές κι αν είναι οι σημαντήσεις με ηγέτες συμμάχων και εταίρων».

Θεωρεί επιπλέον ότι «η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ποιά είναι η σημερινή θέση της χώρας» και «δεν αναρωτιέται γιατί δεν είναι απαραίτητη πλέον για τους συμμάχους της». Τονίζει, πάντως, ότι «η Ελλάδα μπορεί να βρει και πάλι το ρόλο της», κάτι που μπορεί να γίνει «μόνο με σοβαρή δουλειά, με σχέδιο και εθνική στρατηγική».

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 comment:

  1. Λόγια και μαθήματα από το παρελθόν. Πως να σας πιστέψει ο νεοΕλληνας .Εσείς και το κόμμα σας στερήσατε την ψήφο του ομογενούς.γιατί;

    ReplyDelete