Wednesday, September 2, 2009

Nεα μαρτυρία για την εν ψυχρώ δολοφονια 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων με ξιφολόγχες

Mία νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκύπριου αυτόπτη μάρτυρα για εν ψυχρώ σφαγή με ξιφολόγχες 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που σημειώθηκε λίγες μέρες μετά τον «Αττίλα-2», στα τέλη Αυγούστου του 1974, συγκλονίζει από χθες την Κύπρο.

Την αποκάλυψη αυτή την κάνει η γνωστή τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Άφρικα», που παρουσιάζει μία συγκλονιστική μαρτυρία ενός Τουρκοκύπριου –κατά δήλωσή του– συνοδού των 320, που μεταφέρθηκαν, ανά σαράντα, με οκτώ λεωφορεία στα δυτικά της Κερύνειας, στο σημείο που είχε πραγματοποιηθεί η απόβαση, ώστε να παραληφθούν από ’κεί με τουρκικά αποβατικά και να μεταφερθούν σε φυλακές της ηπειρωτικής Τουρκίας. Ένα από τα πλοία αυτά φθάνοντας στην παραλία αποβίβασε Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν την παρακείμενη ύπαρξη των Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων όρμησαν εναντίον των αόπλων με τις ξιφολόγχες τους και τους κατέσφαξαν μέχρις ενός. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τουρκοκυπρίου «η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων»!

Ήταν τέτοιο το μένος των Τούρκων στρατιωτών, ώστε και ο ίδιος ο Τουρκοκύπριος, αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το όνομά του, φοβήθηκε για τη ζωή του, καθώς ήταν έντονος ο κίνδυνος να τον περάσουν για αιχμάλωτο Ελληνοκύπριο και να τον σφάξουν και αυτόν. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι 320 σφαγιασθέντες θα πρέπει να έχουν θαφτεί σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο «Μάρε Μόντε», που είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΉ

No comments:

Post a Comment