Wednesday, September 23, 2009


ΠΟΛΙΤΙΚΗ24/9/2009
"ΤΟΥΜΠΑΡΙΣΕ" ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ




“EKMHΔΕΝΙΣΕ” ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ, ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ Ν.Δ.


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Σε “ONE MAN ΣΟΟΥ” μετατράπηκε το προχθεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου, αφού η μεταξύ τους αντιπαράθεση κατέδειξε τις αδυναμίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τα ταυτόχρονα πλεονεκτήματα του πρωθυπουργού.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα της οικονομίας, συνεχίζοντας τις αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις παρά τις επίμονες προσπάθειες του Κ. Καραμανλή προκειμένου να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ειδικότερα απέφυγε να απαντήσει στο ποια θα είναι η κλίμακα φορολόγησης με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που εξαγγέλλει, δεν απάντησε που θα βρει τα χρήματα για τις εξαγγελίες, ενώ δριμύτατη επίθεση του έκανε ο Κ. Καραμανλής στα εθνικά θέματα ξεκινώντας από την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους τότε που ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, για τους S300 που οι Κύπριοι πλήρωσαν και αυτοί υπέγραψαν την συμφωνία της αποθήκευσης του στην Κρήτη και όχι την χρήση του από την Κύπρο, την προτροπή στους Κύπριους λίγα χρόνια πριν να υπογράψουν το καταστροφικό για την Μεγαλόνησο σχέδιο Ανάν, την επικείμενη ακύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Πούτιν κ.ά.

Η υπεροχή του Κ. Καραμανλή ήταν εμφανής σε κάθε επίπεδο με αποκορύφωμα την τελευταία πρόσκληση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ένα επόμενο ντιμπέιτ μέχρι τις 4 Οκτωβρίου προκειμένου οι πολίτες να φθάσουν στις κάλπες περισσότερο ενημερωμένοι, κάτι που το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το τέλος της τηλεμαχίας αρνήθηκε δια στόματος Γιάννη Ραγκούση.

Η παρουσία του πρωθυπουργού και το “ξεγύμνωμα” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχθές συνέβαλε τα μέγιστα, τόσο σε ότι αφορά την διαρροή ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς το ΛΑΟΣ, όσο και σε ότι αφορά την αύξηση της συσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων που ήταν και το ζητούμενο της παρούσας προεκλογικής περιόδου για τη Ν.Δ.

Και τα δυο παραπάνω είναι ήδη ορατά από τις αντιδράσεις και τον ενθουσιασμό που επικράτησε στο γαλάζιο στρατόπεδο αμέσως μετά το ντιμπέιτ πανελλαδικά και στο Νομό μας, στον οποίο η αύξηση της συσπείρωσης μαζί με το μεγάλο εκλογικό εκτόπισμα του Αλ. Παρίση δίνουν την βεβαιότητα για την παραμονή της έδρας στον κυβερνητικό στρατόπεδο.

πηγή Ανεξάρτητος κεφαλονιας

No comments:

Post a Comment