Tuesday, September 29, 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 30/9/2009
OTAN OI AΛΛΟΙ ΜΑΣ “ΜΠΟΥΧΤΙΖΟΥΝ” ΜΕ ΛΟΓΙΑ...




3.000.000 €

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΑΡΙΣΗΣ ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΕΤΠΑ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 30/9

ΣΕ “ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ” Ο ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μόνο ως “χρυσά χρόνια” για την Κεφαλονιά μπορούν να χαρακτηριστούν οι 24 μήνες της βουλευτικής θητείας του Αλ. Παρίση, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του λιμανιού του Πόρου, του λιμανιού των κρουαζιερόπλοιων, του λιμανιού στον Κατελειό, του δρόμου της Κρανιάς, τη λύση του προβλήματος της Λάσσης, το έργο του Λουρδά, των τριών νέων Σχολείων σε Αργοστόλι, Πόρο και Σάμη, των Βιολογικών Καθαρισμών σε Λειβαθώ και Ιθάκη, έρχεται σήμερα η χρηματοδότηση της Γέφυρας DE BOSET με 3.000.000 ευρώ που υπέγραψε χθες ο Αντώνης Σαμαράς και εγκρίνει την Τετάρτη το μεσημέρι στην Κέρκυρα η ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που συνέρχεται σε έκτακτη διάσκεψη, με θέμα την έγκριση της πρότασης Σαμαρά.

Ο Αλ. Παρίσης “πλέει σε πελάγη ευτυχίας” διότι λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές αισθάνεται δικαιωμένος γιατί ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε στο 90', καταγράφοντας τον έτσι εκτός από “θεληματάρη” της κοινωνίας και σαν τον βουλευτή των μεγάλων έργων για τα νησιά μας.

Το γραφείο του Αλ. Παρίση σχετικά με το θέμα της Γέφυρας ανακοίνωσε σήμερα τα εξής:
Την έγκριση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αναμένεται να πάρει την Τετάρτη η Αίτηση, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Πολιτισμού με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα κ. Θεόδωρου Δραβίλλα, για την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Αποκατάσταση και Ενίσχυση της Γέφυρας DE BOSSET στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας».

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Βουλευτή μας κ. Αλέξανδρο Παρίση, για το ΜΕΙΖΟΝ θέμα της γέφυρας, προχώρησε στην υποβολή πρότασης για να χρηματοδοτηθεί με 3.000.000 ευρώ η αποκατάστασή της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013» και στον Άξονα 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ιονίων Νήσων».

Ο κ. Παρίσης υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση αυτήν την εξέλιξη, αισθανόμενος δικαιωμένος για τον επίπονο και επίμονο αγώνα του προκειμένου να αποκτήσει η Γέφυρα το πρόσωπο που της αξίζει.
Τόνισε δε, ότι, όπως έχει δεσμευτεί προς όλη την κοινωνία του νησιού, εμμένει στην θέση του για μονοδρόμηση της γέφυρας και την χρήση της με ήπια μορφή κυκλοφορίας, και αναμένει την έγκριση του ΚΑΣ στο οποίο ο ίδιος προσωπικά έχει υποβάλει Αίτηση θεραπείας.

«Η Γέφυρα De Bosset είναι ένα μοναδικό στολίδι για το Αργοστόλι, αλλά μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων. Οι γέφυρες δημιουργούνται για να ενώνουν ανθρώπους, πόλεις, χωριά και κοινωνίες, και όχι για να τους χωρίζουν» υπογράμμισε ο κ. Παρίσης. Και συμπλήρωσε: «Αυτοί που θέλουν να κρατούν τους Αργοστολιώτες κομμένους στα δύο, δεν υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά τη ματαιοδοξία τους».

Ωστόσο χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έστω και καθυστερημένα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, υιοθετούν σήμερα τη θέση που αρχικά είχε εκφράσει ο Αλέξανδρος Παρίσης για μονοδρόμηση της Γέφυρας. Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση τους, δεν είναι προεκλογικό τέχνασμα και πυροτέχνημα, και το λέμε αυτό διότι ο λαός της Κεφαλονιάς δεν ξεχνάει ότι η Γέφυρα έκλεισε με Υπουργική Απόφαση του πρώην Υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το δε κλείσιμό της πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας του σημερινού υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμου Φόρτε.

1 comment:

  1. Κάθε τι στην ώρα του και όπως δείχνουν τα γεγονότα ,ο Σαμαράς υπέγραψε εντολή για 3.000.000.- ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας τ’Αργοστολίου, που για 56 χρόνια το σεισμικό ερείπιο ντρόπιαζε όλους μας- και το νησί μας στους ξένους. Ετσι ο Βουλευτής Παρίσης του οποίου την δραστηριότητα και τα έργα γνωρίζω, τον ίδιο δεν τον ξέρω λόγω απόστασης,θα πρέπει να αναδειχθεί Ευεργέτης του τόπου, πέραν της προτιμήσεως μας στις εκλογές σαν πρώτου βουλευτού του νομού.λορνιόν .- Ακολουθεί κατι σχετικό γραμμένο από χρόνια για την γέφυρα. Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 14, 2006 8:05 pm Θέμα δημοσίευσης: Η γέφυρα τ' Αργοστολιού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
    Εφτάσαμε στους 2005 χρόνους,
    που του καλοκαιριού μεσούντος,
    κάποια χείρα λογική,
    εβαλε υπογραφή να κλείσει το γεφύρι,
    γιατί τραυματισμένο σοβαρά,
    ειχε περίσιους τους κινδύνους.

    Ετσι από του 53 τους σεισμούς,
    μιας κι΄ολες οι αρχές του τόπου,
    ξεχάσανε της πόλης το στολίδι,
    είπε αφ' εαυτής η γέφυρα εγέρασα ρε σεις Κεφαλονίτες,
    το πέρασμά σας το βαρέθηκα πιά
    είναι καιρός να πλαγιάζω σιγα-σιγά εις τα νερά,
    να δροσίζομαι στου κόλπου μου τα μαιστράλια.

    Λυπήθηκα πολυ για τούτη την ανημποριά,
    μα και για τον κάματο του γύρου,
    όπου ηθελε υποχρεωθεί,
    για να πάτε όπου δει.

    Μα το φταίξιμο κατάδικό σας είναι,
    καθως δεν συμπονέσατε για χρόνια,
    το τραυματισμένο μου κορμί.

    Ελπίζω λιαν προσεχώς τα τραύματά μου να περάσουν,
    γιατί Δεβοσέτοι μπόλικοι θε να φανούν για να με συνεγείρουν,
    στην θέση όπου ήμουνα,
    δόξα και εσταντανέ της πόλης που ανήκω.

    Αφου πέρασε λίγος χρόνος πάρθηκε η απόφαση που σώζει την ιστορική γέφυρα. Αρχίζω να πιστεύω πως το παράπονο της εισακούστηκε.

    Λορνιόν

    ReplyDelete