Monday, September 14, 2009

Σχέδιο ΠΑΣΟΚ για τις πρώτες 100 μέρες


14-09-2009

[insert caption here]
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας από 4,5 έως και 6,5 μονάδες εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου ανέλυσε, το Σαββατοκύριακο μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα του για την έξοδο από την κρίση, για την οικονομία και την αναδιοργάνωση του κράτους.

Σοβαρός, μετρημένος στις εκφράσεις σαφής και μελετημένος τόνισε εξ αρχής ότι η «η οικονομία, η χώρα χρειάζεται αποφάσεις και όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο» και ξεδίπλωσε ένα σχέδιο διακυβέρνησης 100 ημερών με τέσσερις άξονες και πέντε νομοσχέδια για την στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων με μέτρα που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των ελλήνων στους θεσμούς.

Τόσο στην ομιλία του όσο και στην πρώτη από τις 50 ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Κυριακής, στην καθιερωμένη συνέντευξη-ανάκριση στην Θεσσαλονίκη, που αφορούσε το «θέμα των χρημάτων και που αυτά θα βρεθούν για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του» ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι «Το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης, η είσπραξη των οφειλομένων ποσών, η ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Χρήματα υπάρχουν το ερώτημα είναι πού πηγαίνουν» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ακόμη ότι κάθε πολιτική ενέργεια της διακυβέρνησής του θα διέπεται από αξιοκρατία διαφάνεια ποιότητα συμμετοχή αξιολόγηση και λογοδοσία. Στα θέματα του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, του σκανδάλου της SIEMENS δόθηκαν καθαρές απαντήσεις από τον κ. Παπανδρέου.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων όπως γίνεται συνήθως υπήρξαν έντονες με πρώτη αυτή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που μίλησε για «παραπλάνηση του λαού» από τον κ. Παπανδρέου ενώ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος μίλησε για εξωπραγματικές εξαγγελίες, για έκθεση ιδεών και ψεύτικες υποσχέσεις με κόστος 10 δις ευρώ. Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι έτοιμος να στηρίξει το μεγάλο κεφάλαιο και να εξαπατήσει το λαό, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έπεισε κανένα και η πολιτική του «δεν συνιστά άλλο δρόμο». Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές».

Η εβδομάδα πάντως που αρχίζει σήμερα αναμένεται έντονη καθώς θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε ήδη σοβαρές συζητήσεις καθώς δεν συμπεριλαμβάνει τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που δεν δέχτηκε τις προτάσεις που του έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. from VOA.ANTIGRAFIKON .

No comments:

Post a Comment