Sunday, September 8, 2013

Αποκάλεσε ο Ομπάμα τον Πούτιν βλάκα;

Αποκάλεσε ο Ομπάμα τον Πούτιν βλάκα;

Share
Το καυτό αυτό ερώτημα ταλανίζει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα τα social media και όχι μόνο –καθώς πολλά site αναπαρήγαγαν την «είδηση» ως αληθινή. Αφορμή στάθηκε η ημερήσια σατιρική στήλη του Andy Borowitz στο New Yorker. Και καθώς μέσα από τη σάτιρα προκύπτουν πολλές αλήθειες, ως γνωστόν, ιδού το άρθρο:
Οι ελπίδες για μια θετική σύνοδο κορυφής της G20 κατέρρευσαν, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα ξεφούρνισε στον Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας, σε μια κοινή εμφάνιση Τύπου: «Όλοι εδώ πιστεύουν ότι είσαι βλάκας». Το σώμα του Τύπου εμφανίστηκε έκπληκτο από το ασυνήθιστο ξέσπασμα του Ομπάμα, ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε ένα δεκάλεπτο υβρεολόγιο στον ‘παγωμένο’ ρώσο πρόεδρο. «Κοιτάξτε, δεν μιλάμε απλά για τον Σνόουντεν και τη Συρία» είπε ο Ομπάμα. «Τι γίνεται με τις Pussy Riot; Τι γίνεται με τους αντι-γκέι νόμους σας; Παντελώς βλακώδεις κινήσεις, φίλε μου».
Καθώς ο  Πούτιν συνοφρυώθηκε μέσα στην παγωμένη σιωπή, ο Ομπάμα φάνηκε να παίρνει φόρα. «Αν νομίζεις ότι είμαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου», είπε ο Ομπάμα, κουνώντας το δάχτυλό του προς την κατεύθυνση του προσώπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Ρώτα την Άνγκελα Μέρκελ. Ρώτα τον Ντέιβιντ Κάμερον. Ρώτα και τον Τούρκο. Όλοι πιστεύουν ότι είσαι μαλάκας».
Λίγο μετά την ηφαιστειακή έκρηξη  του Ομπάμα, ο Πούτιν κυκλοφόρησε μια λακωνική επίσημη δήλωση που έλεγε: «εγώ θα πρέπει να φοβηθώ αυτόν τον κοκαλιάρη; Εδώ παλεύω με αρκούδες». Μετά από μια ημέρα συναντήσεων, τα έθνη της G20 ψήφισαν ομόφωνα ένα σχέδιο που ανέφερε ότι ίσως όλοι θα έπρεπε να πάνε σπίτια τους.
This entry was posted in Κόσμος. Bookmark the permalink.   antinews

No comments:

Post a Comment