Thursday, September 19, 2013

Η οικογένεια Κωνσταντόπουλου εκστρατεύει κατά της ΝΔ

Η οικογένεια Κωνσταντόπουλου εκστρατεύει κατά της ΝΔ

Share
Και να που ξαφνικά μας προέκυψαν νέοι τιμητές της δημοκρατίας και του πατριωτισμού. Δεν μας έφταναν όλοι, τώρα ήρθε και η οικογένεια Κωνσταντόπουλου για να μας υπενθυμίσει ότι καλοί Έλληνες, τίμιοι, πατριώτες, προοδευτικοί και δημοκράτες είναι μόνον οι… αριστεροί. Όλοι οι άλλοι στον Καιάδα.
Ο λόγος για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, γνωστό στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και ως «κυρ Νίκο», ή αιώνιο υποψήφιο πρόεδρος της Δημοκρατίας (στα όνειρά του πάντα) και την κόρη του, την περίφημη πλέον Ζωή η οποία, μάλλον το αντίθετο θα προκαλεί σε όσους ασχολούνται μαζί της. Χαρακτηριστικά τα απανωτά εγκεφαλικά στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και γενικά τη στάση της μέσα στη Βουλή.
Οικογενειακώς, λοιπόν, οι δύο… έγκριτοι δικηγόροι αποφάσισαν να ανοίξουν πόλεμο με τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ο οποίος «τόλμησε» να μιλήσει για την ένταση που προκαλεί συνεχώς η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία λειτουργεί περίπου σαν εισαγγελέας. Η βουλευτής μίλησε για ακροδεξιούς συμβούλους του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα είπε: «Περί τον πρωθυπουργό υπάρχει ένας ακροδεξιός θύλακας που εμποδίζει την ουσιαστική αποδοκιμασία της παρέμβασης Λαζαρίδη. Θάλπετε και υποθάλπετε το ναζισμό και την εγκληματική δράση και η αμηχανία του πρωθυπουργού να πάρει αποστάσεις είναι αποκαλυπτική της στρατηγικής που κανένα όφελος δεν προσκομίζει στη δημοκρατία». Με απλά λόγια ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του είναι ναζιστές και υποθάλπουν εγκληματικές ενέργειες. Αυτή είναι η κατηγορία που εκστόμισε μέσα στη βουλή η κ. Ζωή η οποία προφανώς πιστεύει ότι αυτή είναι πολιτική αντιπαράθεση αν και θα μπορούσε να φάει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.
Από την άλλη ο «κυρ Νίκος» θα πάει στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου και θα κάνει αναφορά για τον κ. Λαζαρίδη και τη θεωρία περί των «δύο άκρων». Και θα αναρωτηθεί κανείς: Που χάθηκε τόσο καιρό ο «κυρ Νίκος» και εμφανίστηκε ξαφνικά; Τον είχαμε αφήσει όταν έκανε ένα όνειρό του πραγματικότητα. Είχε γίνει επιτέλους… πρόεδρος. Όχι της δημοκρατίας αλλά του Παναθηναϊκού. Ο αδέκαστος αριστερός δικηγόρος είχε γίνει στέλεχος μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας. Προφανώς λόγω της …κοινής λατρεία τους για τον Παναθηναϊκό. Όχι βέβαια πως οι… αριστεροί του αγώνες τον απέτρεψαν από το να έχει σχέση και με άλλα μεγάλα τζάκια, όπως των Αλαφούζων.
Η αλήθεια είναι ότι έχει καλό βιογραφικό. Συλλήψεις, ξύλο, φυλακίσεις για την αντιστασιακή του δράση στη Χούντα. Πήγε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 αλλά έφτυσε τον Ανδρέα και έφυγε μαζί με τον Σάκη Καράγιωργα. Του το χρώσταγε του Αντρέα κι έγινε κατήγορός του στη δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Έκτοτε έγινε γνωστός σε όλους, πρόεδρος στον Συνασπισμό το οποίο και χαντάκωσε και αποχώρησε το 2004. Από τότε παίζει το όνομά του κάθε που γίνονται προτάσεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ποτέ δεν περνάει την πόρτα του Προεδρικού.
Επανεμφανίστηκε πέρυσι πριν τις εκλογές για να δηλώσει στήριξη στον Τσίπρα, και φυσικά για να προμοτάρει και την κόρη του Ζωή. Η οποία κόρη αν μη τι άλλο έχει πολύ καλές σπουδές και είναι τσαμπουκάς. Αλλά τι να το κάνεις όταν είναι τόσο προκλητική και βλέπει παντού θεωρίες συνωμοσίας. Σε λίγο είναι σίγουρο ότι θα υποστηρίξει κι αυτή ότι μας… ψεκάζουν οι ξένοι δανειστές. Η μαχητικότητά της στη Βουλή ξεπερνά τα όρια, ακόμη και της ανθρώπινης αντοχής. Πρόσφατα ζήτησε να μιλήσει τέσσερα λεφτά για κάθε ένα άρθρο του Κώδικα Δικηγόρων, συνολικά δηλαδή να μιλούσε πάνω από 600 λεπτά, μόνον αυτή κι όχι άλλος.
Βέβαια, τη μαχητικότητά της την έχει ξεχάσει στη δίκη ενός βιαστή τεσσάρων γυναικών που βρίσκεται πάνω από 9 χρόνια σε εκκρεμότητα. Εκεί με δικονομικά τερτίπια έχει καταφέρει να αναβάλλεται συνεχώς η δίκη, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από φεμινιστικά κινήματα.
Ιδιαίτερα μαχητική ήταν βεβαίως και όταν υπερασπιζόταν τον Γιάννη Σερίφη από τις κατηγορίες ότι ήταν ηγετικό στέλεχος της «17Ν».
Σήμερα η κ. Κωνσταντοπούλου πασχίζει να μας πείσει ότι θα ήταν άριστη υπουργός Δικαιοσύνης αν ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετώπιζε τότε τους μπαχαλάκηδες.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.   antinews

No comments:

Post a Comment