Tuesday, September 17, 2013

«ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ» Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ

«ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ» Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ

Τον πρώην σύζυγο της «δείχνει» η Ρεβέκκα Σκαφτούρα

Τον πρώην σύζυγό της επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο, δείχνει ως υπαίτιο στα όσα της καταλογίζονται η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την απολογία της για την υπόθεση εκτεταμένης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Τον πρώην σύζυγο της «δείχνει» η Ρεβέκκα Σκαφτούρα
Σε πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, καθιστά μοναδικό υπόλογο για όλες τις παράνομες πράξεις που διερευνά η Δικαιοσύνη τον Γιάννη Καρούζο με τον οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι σε διάσταση από το 2010 ενώ εκκρεμεί η απόφαση στην αγωγή της για διαζύγιο.
Όπως φέρεται να υποστηρίζει η κ. Σκαφτούρα στο υπόμνημα της, ο -συγκατηγορούμενος της πλέον- επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών και αγοραπωλησιών ακινήτων, ασκούσε την πλήρη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου σε όλους τους τομείς. Χαρακτηρίζει δε «απολυταρχικό τον τρόπο που διοικούσε» ο πρώην σύζυγος της και αναφέρει ότι η ίδια δεν είχε καμία δυνατότητα να μεταβάλει τις βουλές του.
Η κατηγορουμένη τονίζει ότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, στα χρηματοοικονομικά του ομίλου και στον τρόπο εύρεσης χρηματοδότησης και πιστώσεων από τις τράπεζες, ενώ επισημαίνει ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με υπαλλήλους τράπεζας για την επίτευξη δανείου.
Επιπλέον η κατηγορουμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ουσιαστικά από το 2007 είχε συγκεκριμένη απασχόληση στον Όμιλο καθώς είχε αναλάβει τον τομέα μισθώσεων ακινήτων, δραστηριότητα που σταμάτησε το 2010 οπότε επήλθε οριστικά διάσταση του γάμου τους και ο κ. Καρούζος της στέρησε ακόμη και την πρόσβαση στα γραφεία της επιχείρησης.
Για τα χρηματικά ποσά, περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, που βρέθηκαν σε τρίτο πρόσωπο από ατομικούς λογαριασμούς της, η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει ότι τα μετέφερε φοβούμενη μήπως ο «δεσποτικός και απρόβλεπτος» σύζυγός της, καταστρέψει τις εταιρείες που προορίζονταν για τα παιδιά τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με αφορμή την απόφαση για την προφυλάκιση, έκανε λόγο για «σκληρή και αδικαιολόγητη απόφαση», τονίζοντας ωστόσο ότι είναι «σεβαστή».
Η σύλληψη της γυναίκας είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα έξω από το σχολείο των παιδιών της στην Κηφισιά καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή στο εισόδημα κατ' εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment