Thursday, February 4, 2010


Έντονη πτώση στη Wall Street λόγω ανεργίας
Η αύξηση του αριθμού των νέων ανέργων στις ΗΠΑ θρυμματίζει τις ελπίδες των επενδυτών για ταχεία ανάκαμψη.

Η απρόσμενη άνοδος της ανεργίας στις ΗΠΑ οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα τους δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές χάνουν τις ελπίδες τους για ταχύτερη ανάκαμψης της οικονομίας.

Σχετικά θέματα

Η βελτίωση της απασχόλησης θεωρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάκαμψη της οικονομίας, και η αύξηση της ανεργίας υπενθυμίζει ότι η ανάκαμψη θα είναι δύσκολη. Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νέων ανέργων που υπέβαλαν αίτηση επιδόματος ανήλθαν στις 8.000, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones σημειώνει σημαντική πτώση 2,24%, ενώ ο Nasdaqυποχωρεί κατά 2,50%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει μεγάλες ζημίες σε ποσοστό 2,62%.

Παρόμοια επίπεδα υποχώρησης κατέγραψαν σήμερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

1 comment:

  1. μπας και χρειάζονται νέοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης?μηπως το μοντέλο ζωής που ακολουθούμε χρειάζεται τροποποιήσεις? Οι σοφοί του κόσμου μας και όχι οι τραπεζίτες, αυτοί που δεν έχουν δυνατή σχέση με το χρήμμα δεν μπορούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να ξεπεράσει την δυσκολία της?

    ReplyDelete