Thursday, February 18, 2010

στήριξη συλλογικής προσπάθειας

«Στήριξη συλλογικής προσπάθειας»
Καμία αλλαγή στάσης της ΝΔ στην Οικονομία, σύμφωνα με τον Π.Παναγιωτόπουλο

ΑΠΕ
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε τέλος στη συναίνεση, δήλωσε για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Π.Παναγιωτόπουλος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Την εκδοχή ότι η ΝΔ «χτυπά την καμπάνα» στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, ωστόσο «συνεχίζει να στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια στην Οικονομία, έδωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα της Εξεταστικής για την Οικονομία, επανέλαβε ότι η έρευνα πρέπει να ξεκινήσει από το 1981, σημειώνοντας ότι η «αλήθεια δεν τεμαχίζεται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης της ΝΔ και πως ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πως πρόκειται για τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων 30 ή και 50 χρόνων.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ φορά τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας» και προσπαθεί για το καλύτερο για την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι «άλλωστε ως Ελλάδα θα δει και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο» στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παρεκκλίνει της ορθής πορείας στην οικονομική πολιτική και η ΝΔ χτύπησε καμπανάκι, αλλά «ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε τέλος στη συναίνεση».

Ερωτηθείς για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ δεν έχει κάτι να φοβηθεί, αλλά η έρευνα θα πρέπει να ξεκινήσει από το 1981. Τόνισε, δε, ότι η κριτική της ΝΔ σε σχέση με την Εξεταστική αφορά το θέμα της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνουμε την Εξεταστική, να την κάνουμε, αλλά να τα ψάξουμε όλα. Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, η αλήθεια είναι μία» επισήμανε.

Έριξε, δε, το μπαλάκι στην πλευρά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί κάτι για το παρελθόν της. Πιστεύω ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει να φοβηθεί κάτι. Ούτε ο πρωθυπουργός φοβάται την αλήθεια. Γι' αυτό όλα στο φως».

Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη, σημείωσε πως «η ΝΔ είναι ενιαία και εργάζεται για το καλύτερο», καθώς και ότι «τα παράπονα είναι ανθρώπινα». Παρατήρησε πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει «διακριτή προσφορά στην παράταξη» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «όσο απομακρυνόμαστε από την εκλογή του προέδρου της ΝΔ, τόσο ο κ. Σαμαράς και η κ. Μπακογιάννη θα έρχονται πιο κοντά».

Newsroom ΔΟΛ


No comments:

Post a Comment