Saturday, February 20, 2010

«Το ΠΑΣΟΚ ήδη πάσχει από το “Σύνδρομο του Τιτανικού”»

Το άρθρο έχει συνταχθεί την Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2010 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια σε αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.

► Retweet

ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Υψηλοί τόνοι κατά του ΠΑΣΟΚ για τους ατυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία, τη διχαστική στο εσωτερικό και δυσφημιστική στο εξωτερικό λογική των εξεταστικών και τις δηλώσεις περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας κυριάρχησαν στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε παράλληλα το στίγμα της υπεύθυνης στάσης της Ν.Δ. όσον αφορά στην εθνική προσπάθεια για την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, δηλώνοντας ότι η Ρηγίλλης δεν θα κάνει ούτε καταστροφική ούτε παθητική, αλλά ριζοσπαστική αντιπολίτευση.

«Το ΠΑΣΟΚ ήδη πάσχει από το “Σύνδρομο του Τιτανικού”. Δεν πιστεύει σε τίποτε. Και δεν το πιστεύουν πια, ό,τι κι αν πει…», σχολίασε καυστικά ο κ. Σαμαράς. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με τις εξεταστικές επιτροπές μετατρέπει μια συγκυρία όπου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ενότητα σε περίοδο έντονων παραταξιακών συγκρούσεων, ενώ με άστοχες πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας, πυροδοτεί έκρηξη μέσα στην Ελλάδα. Επανέλαβε ότι, επειδή η τωρινή κατάσταση της οικονομίας και η δημουργική λογιστική δεν είναι υπόθεση της τελευταίας διακυβέρνησης, η Ν.Δ. συμφωνεί σε εξεταστική, αλλά από το 1981, γιατί από τότε άρχισε η διόγκωση του χρέους.

«Αλλά, προς Θεού, όχι να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι, με την εξεταστική για την οικονομία! Όχι εμείς να δώσουμε επιχειρήματα σε όσους καραδοκούν να πλήξουν κι άλλο την αξιοπιστία της Ελλάδας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της εξεταστικής για την οικονομία η χώρα να συρθεί σε άλλες λύσεις, εξω-ευρωπαϊκές.

«Γιατί μη γελιέστε. Όλα αυτά μας ωθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κι αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την Ελλάδα. Είναι και επιζήμιο για την Ευρώπη», τόνισε, σχολιάζοντας ότι γι’ αυτό η αναγγελία εξεταστικής δεν προκάλεσε αμηχανία στη Ν.Δ., αλλά εξέγερση στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά δε την αντιπολιτευτική στάση της Ν.Δ. και το ζήτημα της συναίνεσης, ξεκαθάρισε ότι «άλλο συναίνεση ευθύνης και άλλο συμπόρευση στο σφάλμα, άλλο υπευθυνότητα πολιτικής και άλλο συνυπευθυνότητα στη λάθος πορεία. Κάνουμε ό,τι είναι καλό για την πατρίδα μας, αλλά δεν συγκυβερνούμε».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε επίσης κριτική στον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκε η χώρα στην ΟΝΕ, εξηγώντας ότι η κατάρρευση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας συντελέσθηκε την τελευταία δεκαπενταετία κυρίως με την ένταξη στο ευρώ, λόγω των όρων με τους οποίους μπήκε στο κοινό νόμισμα τότε η Ελλάδα, καθώς και γιατί στη συνέχεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά άρχισαν να «μαγειρεύουν τα νούμερα», όταν «δεν τους έβγαιναν». Επισήμανε πάντως ότι υπήρξαν δομικά προβλήματα, που ώθησαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες στη «δημιουργική λογιστική».

Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κ. Σαμαράς και για τις δηλώσεις του περί απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας.

«Πολλές χώρες έφτασαν σε σημείο αντίστοιχο με αυτό της Ελλάδας ή και χειρότερο. Καμία, ποτέ, δεν διακήρυξε ότι… έχασε μέρος της εθνικής κυριαρχίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

No comments:

Post a Comment