Saturday, February 27, 2010

Hμερομηνία : 27-02-10 Eκτύπωση | e-mail
Στο πλευρό της Χιλής Παγκόσμια Τράπεζα και Google

Η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρθηκε να βοηθήσει τη Χιλή, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

«Οι σκέψεις μας είναι στο λαό της Χιλής αυτή τη δύσκολη ώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον όπου εδρεύει το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει την κυβέρνηση της Χιλής με κάθε τρόπο που η κυβέρνηση θα κρίνει χρήσιμο», πρόσθεσε.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι «στηρίζεται στη σημαντική εμπειρία που διαθέτει σε σχέση με τη διαχείριση καταστροφών και την ανοικοδόμηση προκειμένου να βοηθήσει τη Χιλή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού», ενός από τους ισχυρότερους των τελευταίων 100 χρόνων.

Μετά το σεισμό που συγκλόνισε την Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει την παροχή έκτακτης βοήθειας 100 εκατομμυρίων δολαρίων και τη σύσταση ταμείου για την ανοικοδόμηση, σε συνεργασία με δωρήτριες χώρες.

Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον η ιντερνετική μηχανή αναζήτησης Google έθεσε στη διάθεση των χρηστών του διαδικτύου μια υπηρεσία που ονομάζει «Ρerson Finder: Chile Earthquake» για να τους βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων τους, στον εντοπισμό τους, για να λάβουν ή να προσφέρουν πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά.

Το εργαλείο αυτό που λειτουργεί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διατίθεται στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση chilepersonfinder.appspot.com.

Οι χρήστες μπορούν να δώσουν πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο ή να κάνουν έρευνα για να το εντοπίσουν πληκτρολογώντας το όνομά του.

Η εταιρία Google είχε υιοθετήσει την ίδια τακτική και μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου στην Αϊτή με το εργαλείο «Ρerson Finder» για αυτό το σεισμό να διαθέτει σήμερα 58.700 φακέλους προσώπων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment