Friday, August 14, 2009

Γερμανική «ασπίδα» για την οικονομία θέλει ο Μεντβέντεφ


πηγή: www.ANT1online.gr
Δημοσιεύθηκε: 19:13 - 14/08/09


Την ανάγκη της Ρωσίας να επενδύσει στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας στη Γερμανία ακόμα και σε περίοδο κρίσης, έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί η οικονομία της Ρωσίας, η οποία εξαρτάται από τους υδρογονάνθρακες, εξέφρασε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Έχουμε ανάγκη τέτοιες επενδύσεις τώρα, ακόμη και όταν η οικονομία είναι σε κρίση, για να εξέλθουμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, έπειτα τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Σότσι.

Οι δύο ηγέτες δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι συζήτησαν την εξαγορά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο Ρώσοι επενδυτές να εισέλθουν στο κεφάλαιο ενός ναυπηγείου ή της βιομηχανίας ημιαγωγών Infineon.

«Η Infineon και η Opel είναι τομείς «υψηλής τεχνολογίας»», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ και συνέχισε λέγοντας «είναι αυτό που δεν έχουμε και που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τη δομή της οικονομίας μας», προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό η Ρωσία θα μπορέσει να διασφαλιστεί έναντι «μελλοντικών κατακλυσμών».


No comments:

Post a Comment