Friday, August 28, 2009

Το τελευταίο ταξίδι του Έντουαρντ Κένεντι

28-08-2009

An honor guard carries the casket of Sen. Edward Kennedy to a hearse at the Kennedy compound in Hyannis Port, Mass., 27 Aug 2009
Το ταξίδι του Αμερικανού Γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι προς την τελευταία του κατοικία άρχισε την Πέμπτη στην Μασαχουσέτη.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 77 χρονών μετά από πολύμηνη μάχη με καρκίνο εγκεφάλου.

Μέλη της οικογένειας Κένεντι έκαναν ένα ιδιωτικό μνημόσυνο στο σπίτι του, στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης. Λίγο αργότερα στενοί συγγενείς του και το καλυμμένο με την αστερόεσσα φέρετρο του Κένεντι ξεκίνησαν για την Βοστώνη όπου η σορός του εκλιπόντος εκτίθεται σε λαϊκή θέα στο συγκρότημα όπου βρίσκεται η προεδρική βιβλιοθήκη και το μουσείο του αδελφού του, αείμνηστου προέδρου Τζων Κένεντι.

Χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στις δύο πλευρές του δρόμου που ακολούθησε η αυτοκινητοπομπή καθοδόν προς την βιβλιοθήκη Τζων Κένεντι. Χιλιάδες άλλα άτομα αναμένεται τώρα ότι θα επισκεφθούν την βιβλιοθήκη αυτή προκειμένου να περάσουν μπροστά από το κλειστό φέρετρό του για έναν τελευταίο χαιρετισμό κατά τις επόμενες δύο ημέρες. Στον ίδιο χώρο θα τελεστεί επίσης ένα ακόμη μνημόσυνο στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνον στενοί συγγενείς του εκλιπόντος.

A visitor signs a condolences book for Sen. Edward M. Kennedy at the John F. Kennedy Presidential Library in Boston, 27 Aug 2009
Το Σάββατο η σορός του Έντουαρντ Κένεντι θα μεταφερθεί στον Καθολικό Καθεδρικό ναό της Βοστώνης, που είναι ευρύτερα γνωστός ως Βασιλική της Παναγίας Αιωνίας Χάριτος, όπου και θα γίνει η κηδεία του. Είναι η ίδια εκκλησία στην οποία ο ίδιος πήγαινε κάθε μέρα κατά την διάρκεια του επιτυχημένου αγώνα της κόρης του Κάρεν ενάντια στον καρκίνο των πνευμόνων, από τον οποίον έπασχε το 2003.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως έναν από τους σπουδαιότερους γερουσιαστές της σύγχρονης ιστορίας, θα μιλήσει στην κηδεία του Έντουαρντ Κένεντι.

Το Σάββατο το βράδυ η σορός του Κένεντι θα μεταφερθεί στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσιγκτον, ότου θα ταφεί κοντά στα μνήματα των δολοφονημένων αδελφών του, Προέδρου Τζων Κένεντι και Γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι. VOA

No comments:

Post a Comment