Monday, July 20, 2009

Ικανοποίηση και δυσαρέσκεια
Κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ με αφορμή την τοποθέτηση Τσάτσου για τον Πρόεδρο

ΑΠΕ
Ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Τσάτσος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Δείτε το βίντεο...

Τα πυρά της κυβέρνησης, αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη θέση του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου για τον Πρόεδρο.

Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμούς, δηλώνει η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, αλλά και του υπουργού ΕσωτερικώνΠροκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει δηλώσεις συναδέλφων του συνταγματολόγων.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κορυφαίος θεσμός, που συμβολίζει την ενότητα του πολιτεύματος. Και δεν είναι καλό να παίζει κανείς με το θεσμό. Η μη τήρηση του Συντάγματος, συνεπάγεται παραβίαση του Συντάγματος. Ας θυμηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση τι έλεγε την περίοδο της δεύτερης προεδρικής εκλογής Στεφανόπουλου» κατέληξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Έχουμε έναν Πρόεδρο που ασκεί άψογα τα καθήκοντά του, Πρόεδρο αγαπητό στους πολίτες, Πρόεδρο που συμβολίζει την ενότητα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, για μας, κανένας λόγος για δεύτερες σκέψεις.»

Το θέμα είναι ξεκάθαρο, συμπλήρωσε ο κ. Αντώναρος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνη συμπεριφορά και προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΒουλήςΑννα Μπενάκη Ψαρούδα επικρότησε τη θέση του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζεται ότι η επιλογή για εκλογές τον Μάρτιο είναι πολιτική. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο Mega ότι το βασικό για τη χώρα είναι να απαλλαγεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι οι απόψεις του Δ.Τσάτσου είναι σεβαστές, ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και η ανάγκη για νέα κυβέρνηση είναι επιτακτική.

Ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης για θέματα Δικαιοσύνης Ντίνος Ρόβλιας συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή και η ερμηνεία του Συντάγματος δεν μπορούν να λειτουργούν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.

Υπάρχει μια λογική στα λεγόμενα του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με το θεσμό του Προέδρου.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η γενική γραμματέας επανέλαβε τη στάση του κόμματός της να μην στηρίξει κανέναν για το προεδρικό αξίωμα.

Πάντως, η Αλέκα Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση -όπως εκτίμησε- δεν θα αντέξει περισσότερο.

Newsroom ΔΟΛ


1 comment:

  1. δείχνει να βιάζονται στον δρόμο για την εξουσία,επικαλούμενοι την ανάγκη για άλλη διακυβέρνηση .Και αναρωτιέμαι αν είναι σωστό αυτό το αφελές επιχείρημα στην σύγκρισή του με την γνώμη του συνταγματολόγου κ Τσάτσου.

    ReplyDelete