Thursday, July 23, 2009

Τριάντα πέντε χρόνια μετά
Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας μέσα από τα μάτια 35 εικαστικών

Eurokinissi
Η έκθεση θα διαρκέσει στο Ζάππειο Μέγαρο ώς τις 10 Αυγούστου
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Με μία σημαντική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο γιορτάζονται τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Η έκθεση, με τίτλο «Τέχνη και Δημοκρατία. Τριάντα πέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί», αποτελείται από ισάριθμα έργα και εγκαινιάζεται σήμερα, 23 Ιουλίου.

Η έκθεση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και θα διαρκέσει ώς τις 10 Αυγούστου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 και 19.00-21.00.

Περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Στην πρώτη, για την αρχαία Ελλάδα, παρουσιάζονται έργα των: Γιάννη Μόραλη, Νάτα Μελά, Σωτήρη Σόρογκα, Δημήτρη Μυταρά, Αλέκου Φασιανού, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Βασίλη Θεοχαράκη, Βάνας Ξένου, Μανώλη Χάρου, Αλεξάνδρας Αθανασιάδης και Μιχάλη Μαδένη.

Η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, και φιλοξενεί έργα των: Βλάσση Κανιάρη, Χρόνη Μπότσογλου και Γιάννη Παρμακέλη.

Τέλος, σύμφωνα με το Βήμα, τον βαθύ σεβασμό τους στοπνεύμα της Δημοκρατίας και στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ζωής καταθέτουν καλλιτέχνες όπως οι:

Παναγιώτης Τέτσης, Χρύσα, Κώστας Τσόκλης, Γιάννης Μπουτέας, Γιώργος Λάππας, Ρένα Παπασπύρου, Γιάννης Αδαμάκος, Εδουάρδος Σακαγιάν , Γιάννης Λασηθιωτάκης, Χρήστος Μποκόρος, Χριστίνα Σαραντοπούλου, Μιχάλης Μανουσάκης, Μιχάλης Αρφαράς, Μίλτος Παντελιάς, Νίκος Φραντζολάς, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μαρία Λοϊζίδου, Νίκος Χαραλαμπίδης, Παντελής Χανδρής, Πλάτων Ριβέλλης και Γιάννης Κόντος.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, μίλησε για «αγιοποίηση» ιστορικών ηγετών και μικροπολιτική λογική.

«Η αγιοποίηση και η θεοποίηση αναμφισβήτητα σημαντικών ιστορικών προσώπων κάνει κακό και στα ίδια τα πρόσωπα, αλλά τολμώ να πω και στην δημοκρατία. Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικούς σκοπούς.

»Δεν είναι η πρώτη φορά. Να σας θυμίσω και μια σειρά στην κρατική τηλεόραση, η οποία είχε μια αντίστοιχη λογική. Εμείς πάντα βλέπουμε τα ζητήματα αυτά με μέτρο. Πρέπει κανείς να προσέχει πώς αναφέρεται σε σημαντικούς ιστορικούς ηγέτες» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment