Thursday, July 23, 2009

Στόχος η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

23-07-2009

President Obama speaks at White House news conference, 22 Jul 2009

Ο πρόεδρος Ομπάμα απευθύνθηκε άμεσα στον Αμερικανικό λαό τη Τετάρτη το βράδυ, με συνέντευξη τύπου απ’ το Λευκό Οίκο που ήταν αφιερωμένη σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο θέμα της προώθησης μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, ένα θέμα που εξετάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες εβδομάδες από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος το Κογκρέσο θα εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το κόστος της υγείας και θα διευρύνουν την ομπρέλα τηςιατροφαρμακευτικής ασφάλισης σε όλους ανεξαιρέτως τους Αμερικανούς.Επίσης ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με νομοσχέδιο για την υγεία που αυξάνει την φορολογία της μεσαίας τάξης, ή που διευρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Οι Ρεπουμπλικανοί της αντιπολίτευσης στο Κογκρέσο συμφωνούν ότι το κόστος της υγείας είναι υπέρμετρο στις ΗΠΑ, αλλά δηλώνουν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές του συστήματος που προτείνουν οι Δημοκρατικοί θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο το κόστος της υγείας και αντιτίθενται σε φορολόγηση των πλουσιότερων Αμερικανών για να καλυφθεί το κόστος των μεταρρυθμίσεων. VOA

No comments:

Post a Comment