Wednesday, July 15, 2009

Εάν εκδηλώσει ενδιαφέρον
Στήριξη στον Τόνι Μπλερ για τη θέση του προέδρου της ΕΕ παρέχει το Λονδίνο
Ο Τόνι Μπλερ
Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Την υποψηφιότητα του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για τη θέση του προέδρου της ΕΕ προτίθεται να στηρίξει η βρετανική κυβέρνηση. Η θέση αυτή θα δημιουργηθεί εφόσον και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ επικυρώσουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Η Βρετανίδα υπουργός Γκλένις Κίνοκ, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά θέματα, δήλωσε ότι ο Τ.Μπλερ θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το ρόλο και θα ήταν «γενικά αποδεκτός».

«Η βρετανική κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του Τόνι Μπλερ για την προεδρία του Συμβουλίου (ευρωπαϊκών κυβερνήσεων)» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η θέση αυτή αποτελεί την θέση της βρετανικής κυβέρνησης.

Δεν είπε εάν κάποιος έχει προσεγγίσει τον Τ.Μπλερ για τη θέση, η οποία προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Η Συνθήκη δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από όλα τα μέλη της ΕΕ.

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία νέο δημοψήφισμα, μετά το «όχι» που είπαν οι Ιρλανδοί στη Συνθήκη.

Newsroom ΔΟΛ


1 comment:

  1. Πιστεύω πως το Λονδίνο δεν έπρεπε να δώσει στήριξη στον Τεως πρωθυπουργό για την προεδρία της Ευρώπης.Ο τέως επαιξε τον ρόλο του συνεταίρου, στον ,με ψεύτικα επιχειρήματα, βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ. Νομίζω πως είναι αναγκαίο να ενθυμούμεθα την Ιστορία μας μη επιβραβεύντας τα λάθη μας.

    ReplyDelete