Monday, June 1, 2009

ΑΧΕΠΑ, ΑΗΙ, ΣΑΕ και HANC τιμούν τον πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά

19-05-2009 VOA

[insert caption here]

Αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμήν του απερχόμενου πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κ. Αλέξανδρου Μαλλιά, διοργάνωσαν εδώ στην Ουάσιγκτον οι μεγάλες Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις: ΑΧΕΠΑ, Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο(ΑΗΙ), Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού(ΣΑΕ) και Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (
HANC).

Εμφανώς συγκινημένος ο πρέσβης κ. Μαλλιάς εξέφρασε την τιμή που αισθάνθηκε όταν η Ελλάδα του εμπιστεύτηκε το ευαίσθητο αυτό πόστο του ανώτατου εκπροσώπου της στις ΗΠΑ. Ευχαριστώντας συγχρόνως τους συνεργάτες του και τους Έλληνες δημοσιογράφους που πλαισίωσαν το έργο του εδώ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μαλλιάς έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δύναμη της ομογένειας στις ΗΠΑ, η οποία μέσω διαφόρων οργανώσεων, διατηρεί σθεναρή παρουσία στην Ουάσιγκτον και σ’ ολόκληρη τη χώρα. «Το σημαντικότερο ατού της Ελλάδας στις ΗΠΑ είναι η Ελληνοαμερικανική κοινότητα», επεσήμανε ο κ. Μαλλιάς στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι «Είναι γεγονός πως οι Ελληνοαμερικανοί σαν άτομα και μέσω των οργανώσεων τους προωθούν με πάθος θέματα σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο ύπατος αντιπρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Nicholas Karacostas, ο ιδρυτής του AHI, GeneRossides, ο πρόεδρος του ΑΗΙ, Aleco Haralambides, ο διευθυντής της οργάνωσης, Nick Larigakis, ο πρόεδρος του ΣΑΕ-ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Emmanuel Velivasakis.

Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ike Gulas, σε επιστολή του που διαβάστηκε από τον διευθυντή της οργάνωσης, Basil Mossaidis, συνεχάρη τον απερχόμενο πρέσβη της Ελλάδας για την συνεργασία του με την ομογένεια όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα σε θέματα σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας και ειδικότερα στο θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στο Πρόγραμμα κατάργησης άδειας εισόδου στις ΗΠΑ(Visa Waiver Program). Το θέμα αυτό προωθείται σθεναρά από την ΑΧΕΠΑ από το 2006. «Μαζί αντιμετωπίσαμε αυτά τα θέματα και επιτύχαμε σημαντική πρόοδο», επεσήμανε στην επιστολή του ο κ. Gulas και αναφερόμενος στην δραστηριοποίηση του Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ σημείωσε: «Η υπηρεσία σας εδώ θα μείνει στη μνήμη μας λόγω της αποδεδειγμένης αφοσίωσης σας στην συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα και την έμφαση που δώσατε στην σχέση αυτή».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής του AHI, Gene Rossides, κατά την ομιλία του τόνισε: «Ο πρέσβης κατάλαβε γρήγορα πως δουλεύει το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα και έγινε ακτιβιστής στο Κογκρέσο, στην Εκτελεστική Εξουσία, στις Ελληνο-Αμερικανικές οργανώσεις και στην ομογενειακή κοινότητα σ’ ολόκληρες τις ΗΠΑ». Για όλη αυτή την προσφορά του στην σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, ο πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς τιμήθηκε από τις Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις με το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς και Υπηρεσίας στα Κοινά.

No comments:

Post a Comment