Thursday, June 25, 2009

Υπέρ των προσπαθειών Ομπάμα ο Αραβικός Σύνδεσμος

25-06-2009


" alt="Members of the press are ushered from gallery moments before start of meeting of Arab foreign ministers in Cairo, 19 Jul 2008

" src="http://www.voanews.com/greek/images/afp_arab_league_sudan_19jun08_eng_175_11.jpg" vspace="2" width="195" border="0" height="190" hspace="2">


Οι Υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου που συνεδριάζουν στο Κάιρο δεσμεύτηκαν πως θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος. Ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου αναφέρει ότι «είναι έτοιμος να συνδιαλλαγεί με εποικοδομητική διάθεση», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, επί των προτάσεων του κ. Ομπάμα.

Επίσης αναφέρεται ότι ένας απ’ τους σημαντικότερους όρους που θα πρέπει να τηρηθούν θα είναι η πλήρης παύση κάθε εποικιστικής δραστηριότητας από μέρους του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του ενόψει συνάντησης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε και αυτός απ’ το Ισραήλ να παγώσει όλες τις εποικιστικές του δραστηριότητες.

voa

No comments:

Post a Comment