Thursday, October 30, 2014

Μάχες με σύμβουλο τον Θουκυδίδη

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Μάχες με σύμβουλο τον Θουκυδίδη

Ετοίμασε τα σπαθιά σου, γυάλισε την ασπίδα σου, ακόνισε τα μαχαίρια και τα τσεκούρια σου μα κυρίως το μυαλό σου, καθώς στην πραγματικότητα είναι το μόνο που θα σου χρειαστεί για να βγεις νικητής από το «Iroicοn», το πρώτο ελληνικό online παιχνίδι στρατηγικής που ετοιμάζεται να κάνει το διαδικτυακό του ντεμπούτο τον Δεκέμβρη.

Κάποια από τα πρωτότυπα γραφικά που αποτελούν τον κόσμο του IROICON BC
Κάποια από τα πρωτότυπα γραφικά που αποτελούν τον κόσμο του IROICON BC
Δουλεύοντας νυχθημερόν για αρκετούς μήνες, η «ηρωική» ομάδα του «Iroicon», που αποτελείται από τον εικαστικό Βασίλη Π. Καρούκ, τον μηχανικό συστημάτων υπολογιστών Δημήτρη Καραγιαννάκη , την εταιρεία Gravity και τις εταιρίες Οpus και Susami που έχουν αναλάβει την επικοινωνία του, ξεκίνησε να χτίζει την «αυτοκρατορία» της τον περασμένο Γενάρη.
Ωστόσο, τα «πολεμοχαρή» άβαταρ του «Iroicon» ζωντάνεψαν τον Απρίλη, όταν και άρχισε η ουσιαστική κατασκευή του παιχνιδιού σε κώδικα για το Διαδίκτυο.
«Ελληνες, Ρωμαίοι, Πέρσες και Κέλτες πολεμιστές μάχονται με φόντο την ελληνορωμαϊκή περίοδο στη Μεσόγειο, μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για τους παίκτες παιχνιδιών στρατηγικής που αποτελεί το ιστορικό πλαίσιο του παιχνιδιού και απεικονίζεται αρκετά πιστά σε όλα τα επίπεδα εκτός από τον χάρτη», λέει ο Βασίλης Π. Καρούκ βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στους πολεμιστές του.
Σύμφωνα με τους συντελεστές του, το μεγάλου ατού του παιχνιδιού είναι το πνεύμα της ομαδικότητας που το διέπει: «Είναι παιχνίδι ανάπτυξης και διαχείρισης οικονομίας που βασίζεται στις συμμαχίες μεταξύ των παικτών. Πρόκειται για αμιγώς ομαδικό παιχνίδι στρατηγικής που έχει να κάνει με την απόσταση και τον χρόνο. Μέσα σε 7 με 8 μήνες ο παίκτης θα πρέπει αρχικά να αναπτύξει τον λογαριασμό του και έπειτα να κάνει συμμαχίες με άλλους παίκτες σε τοπικό επίπεδο ώστε να κατακτήσει τον στόχο του», εξηγούν.
Ο Ομηρος, ο Θουκυδίδης, ο Ηρόδοτος, ο Πίνδαρος, ο Βιργίλιος, ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Αννίβας «συναντιούνται» στο «Iroicon», με τις διάσημες ρήσεις τους να αποτελούν «συμβουλές» στρατηγικής προς τους παίκτες. «Προσπαθούμε να εντάξουμε αυτά τα ρητά ως πολεμικές συμβουλές μέσα στο παιχνίδι, αλλά μας χρησιμεύουν επίσης ώστε να επικοινωνήσουμε τον ιστορικό χαρακτήρα που έχει ως υπόβαθρο το παιχνίδι.
Τα παιχνίδια στρατηγικής πέρα από τη διασκέδαση μπορεί να δώσουν και ένα ερέθισμα στον παίκτη να μάθει ή να ψάξει κάτι παραπάνω για την ιστορική περίοδο στην οποία αναφέρονται. Σε κάμποσα χρόνια, με την άνοδο που έχουν τα παιχνίδια, θα αποτελέσουν ίσως έναν από τους κύριους τρόπους ανταλλαγής της κληρονομιάς και της κουλτούρας», εξηγεί ο Βασίλης Π.Καρούκ, που είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό όλων των γραφικών του παιχνιδιού.
Με τον Δημήτρη Καραγιαννάκη ήταν ήδη γνωστοί ως αντίπαλοι σε παιχνίδια στρατηγικής στο Ιντερνετ όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν.
«Ξεκινώντας από ένα αστείο και ένα καλαμπούρι για το αν θα μπορούσαμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι όπως θα το θέλαμε εμείς, πήραμε την απόφαση δειλά δειλά κάνοντας τις πρώτες συναντήσεις. Αργότερα, αφού βάλαμε τα πράγματα σε μια σειρά, αρχίσαμε να μιλάμε με διάφορους ανθρώπους και καταλήξαμε στην Gravity, που αγκάλιασαν το παιχνίδι σαν να ήταν δικό τους. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρχε άλλο ελληνικό strategy game όταν καταλάβαμε ότι ήταν ρεαλιστικό να γίνει. Αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινότητα είναι αρκετά δυνατή και υπάρχει μια τεράστια κοινότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ασία και την άλλη μεριά του Ατλαντικού».
Το «Ιroicon», που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο δημιουργικής οικονομίας στο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι ένα online browser game, που σημαίνει ότι ο παίκτης δεν «κατεβάζει» κάτι για να το παίξει, και είναι τύπου freemium, καθώς μετά την ελεύθερη εγγραφή είναι στην προσωπική ευχέρεια του κάθε παίκτη να δώσει χρήματα για να πάρει περισσότερο «χρυσό» ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός...
ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
natpapa@pegasus.gr

No comments:

Post a Comment