Monday, October 6, 2014

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη δεδηλωμένη

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη δεδηλωμένη

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του σχετικά με το χρέος και την ψήφο εμπιστοσύνης εξαπέλυσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αρνούμενη παράλληλα να σχολιάσει το ενδεχόμενο επικείμενου ανασχηματισμού.

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη δεδηλωμένη
Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη θέση «ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός», αμφισβητεί την αρχή της δεδηλωμένης στη Βουλή και υπογράμμισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση αποτελεί απάντηση στην «ανευθυνότητα» της αντιπολίτευσης που «έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία».
Σχετικά με το χρέος, κατήγγειλε πως υπάρχουν πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν σταθερά μονομερείς ενέργειες για την ελάφρυνσή του, παρά το γεγονός ότι άλλα στελέχη επισημαίνουν πως μονομερείς κινήσεις δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στην ομιλία του την Κυριακή «συμμορφώθηκε με τη γραμμή Λαφαζάνη» για την ελάφρυνση του χρέους.
Για τις συναντήσεις με την τρόικα, αρνήθηκε ότι υπήρξαν ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και κόντρες όσον αφορά τα στελέχη της κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εύκολη κριτική, τονίζοντας πως «την ώρα που δεν κόβει λεφτά κανείς, διαπραγματεύεται».
Σε ερώτηση για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, μετά τις έμμεσες βολές του Αντώνη Σαμαρά κατά διαφωνούντων υπουργών το Σάββατο, αρκέστηκε να δηλώσει πως αυτό «είναι καθαρά ζήτημα του πρωθυπουργού».
«Δεν καταλαβαίνω τα περί φρεσκαρίσματος» της κυβέρνησης, συμπλήρωσε.  ethnos

No comments:

Post a Comment