Thursday, May 22, 2014

Τεράστιο πρόστιμο σε ελβετική τράπεζα από τις αμερικανικές αρχές για μυστικούς λογαριασμούς off-shore αμερικανών Εκτύπωση Σχόλια Μοιραστείτε το άρθρο Pin It ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ VOA News 20.05.2014 Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η γιγαντιαία Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse παραδέχτηκε την ενοχή της και συμφώνησε να πληρώσει τεράστιο πρόστιμο, για την χορήγηση βοήθειας σε αμερικανούς πολίτες να φοροδιαφεύγουν ανοίγοντας μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Σε σχετική δήλωση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, ανέφερε ότι «η τράπεζα βοηθούσε τους πελάτες της να εξαπατούν τις αμερικανικές αρχές, κρύβοντας περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα, σε παράνομους, μη δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτοί οι μυστικοί λογαριασμοί off-shore άνοιγαν στο όνομα ψεύτικων οντοτήτων και ιδρυμάτων επί δεκαετίες. Μάλιστα στην περίπτωση ενός συγκεκριμένου δικαιούχου, η χρήση ανύπαρκτων οντοτήτων για την συγκάλυψη κεφαλαίων, είχε αρχίσει πριν από έναν αιώνα!» Ο κ. Χόλντερ σημείωσε ότι η ελβετική τράπεζα χρησιμοποιούσε περίπλοκες τεχνικές για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες της ίδιας και των πελατών της. Η Credit Suisse θα πληρώσει πρόστιμο 1,8 δις δολάρια και θα επιστρέψει 670 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο.

Τεράστιο πρόστιμο σε ελβετική τράπεζα από τις αμερικανικές αρχές

για μυστικούς λογαριασμούς off-shore αμερικανών
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η γιγαντιαία Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse παραδέχτηκε την ενοχή της και συμφώνησε να πληρώσει τεράστιο πρόστιμο, για την χορήγηση βοήθειας σε αμερικανούς πολίτες να φοροδιαφεύγουν ανοίγοντας μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Σε σχετική δήλωση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, ανέφερε ότι «η τράπεζα βοηθούσε τους πελάτες της να εξαπατούν τις αμερικανικές αρχές, κρύβοντας περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα, σε παράνομους, μη δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτοί οι μυστικοί λογαριασμοί off-shore άνοιγαν στο όνομα ψεύτικων οντοτήτων και ιδρυμάτων επί δεκαετίες. Μάλιστα στην περίπτωση ενός συγκεκριμένου δικαιούχου, η χρήση ανύπαρκτων οντοτήτων για την συγκάλυψη κεφαλαίων, είχε αρχίσει πριν από έναν αιώνα!»

Ο κ. Χόλντερ σημείωσε ότι η ελβετική τράπεζα χρησιμοποιούσε περίπλοκες τεχνικές για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες της ίδιας και των πελατών της.

Η Credit Suisse θα πληρώσει πρόστιμο 1,8 δις δολάρια και θα επιστρέψει 670 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο.    VOA

No comments:

Post a Comment