Sunday, May 11, 2014

Η πρόταση Γλέζου για δήμευση καταθέσεων ...........

Η πρόταση Γλέζου για δήμευση καταθέσεων εξυπηρετεί το κόμμα της δραχμής

08:08
Opening quote
Ποιός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ; Να χρεοκοπήσουν τη χώρα και να εφαρμόσουν το σχέδιο του κόμματος της δραχμής και των επιχειρηματιών που το στηρίζουν;

Αυτό που είπε ο Σαμαράς στην Τρίπολη για την πρόταση Γλέζου περί αναγκαστικής δήμευσης περιουσίας πάνω από 100.000 ευρώ (και ποιος ξέρει μπορεί και λιγότερο) ήταν απόλυτα σωστό. Ευτυχώς που κανείς δεν πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.
Διότι αν εδώ και δύο χρόνια Έλληνες και ξένοι επενδυτές έπαιρναν στα σοβαρά όσα έχουν πει κατά καιρούς οι Συριζαίοι, τότε η χώρα θα είχε καταρρεύσει.
Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να μην έχει πάνω από 100.000 ευρώ ωστόσο εκείνοι που τα έχουν θα τα είχαν πάρει από τις ελληνικές τράπεζες και θα είχαν πάει αλλού. Είναι το λεγόμενο bank run το οποίο προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν στην Κουμουνδούρου, ενδιαφέρει ωστόσο το σύνολο της οικονομίας. Με τράπεζες από τις οποίες θα αποσυρθούν μερικές δεκάδες δις ευρώ υπό τον φόβο της δήμευσης από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα και για την ελληνική οικονομία. Θα βαρέσει διάλυση, θα χρεοκοπήσει, ο κόσμος που έχει ελάχιστες καταθέσεις θα τις χάσει, οι επιχειρήσεις θα διαλυθούν και θα ζήσουμε μέρες… Κύπρου ή ακόμη και Αργεντινής που βγήκαν έξω και βαράγανε τις κατσαρόλες.
Να, όμως, που κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά γιατί δεν είναι σοβαροί. Μην ξεχνάμε ότι την πρόταση Γλέζου (που έχει και τη δικαιολογία του γήρατος) την είχε κάνει και ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος είχε μιλήσει πριν από καιρό για έναν εσωτερικό δανεισμό και για «αξιοποίηση» των καταθέσεων των Ελλήνων. Είναι 8 Μαΐου 2012 και δηλώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εγγυηθεί και να χρησιμοποιήσει τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη».
Επομένως δεν έπρεπε να εκπλαγούμε με την πρόταση Γλέζου. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα στην πολιτική και την οικονομία. Άλλα πράγματα λένε τις περισσότερες φορές κι άλλα σκέφτονται να πράξουν. Και μέσα σε ένα 24ωρο αποκάλυψαν τι θα κάνουν όταν έρθουν στην εξουσία. Το πρώτο θα είναι να προκαλέσουν εθνικό διχασμό βάζοντας τους αντιπάλους στη φυλακή. Και το δεύτερο είναι να κάνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της περιουσίας του λαού που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατέψουν. Όμως, επειδή σίγουρα θα παρουσιάσουν την πρόταση Γλέζου ως ρηξικέλευθη και ως αναδιανομή του πλούτου, καλό είναι να αναρωτηθούν πώς θα αντιμετωπίσουν το bank run. Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος τους. Να χρεοκοπήσουν τη χώρα και να εφαρμόσουν το σχέδιο του κόμματος της δραχμής και των επιχειρηματιών που το στηρίζουν.
Ίσως τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι τόσο ανόητοι ή να μην είναι τόσο άσχετοι. Με δηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά τη χρεοκοπία της χώρας εξυπηρετούν το κρυφό σχέδιό τους. Κι έτσι το διακύβευμα των εκλογών είναι πλέον πιο ξεκάθαρο. Και το δίλημμα που έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν είναι ούτε Σαμαράς ή Τσίπρας ούτε ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ. Το δίλημμα είναι ελπίδα ή χρεοκοπία. Είναι τελικά ζωή ή θάνατος για την Ελλάδα και για τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία 50 χρόνια.
Οι Έλληνες, ασχέτως αν έχουν 10, 50, 10.000 ή 100.000 ευρώ πρέπει να ξέρουν ποιους ψηφίζουν και γιατί. Μπορεί να μην τους αγγίξει το άμεσο κούρεμα καταθέσεων αλλά θα τους αγγίξει σίγουρα μια χρεοκοπία, μια καταστροφή της χώρας. Τότε η φτωχοποίηση θα αφορά το σύνολο του λαού.

No comments:

Post a Comment