Thursday, May 22, 2014

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μού πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ "Ένας έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα". ←Τατσόπουλος: Οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι πεπλανημένοι, είναι φασίστες και αλήτες→Βορίδης: Ο Τσίπρας βρίσκεται σε απελπισία και θυμήθηκε τους ψηφοφόρους της ΧΑ Δημοσίευση: 22/05/2014 - 14:25 Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2014 - 14:2576 σχόλια Share on emailShare on print ShareΦωτιές στο ελληνικό προεκλογικό σκηνικό ανάβει ο Βόλφγαγκ Σοιμπλε υποστηρίζοντας ότι έλληνας πολιτικός, που δεν κατονόμασε, τού είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως ανέφερε, μετά από αυτό ήλθε η ιδέα του δημοψηφίσματος. «Ένας έλληνας πολιτικός, για του οποίο τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του» δήλωσε χαρακτηριστικά συνομιλώντας με ανταποκριτές στο Βερολίνο. Είπε επίσης ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκπονήσει σχέδιο εξόδου από το ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες προτάσεις τού έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί για τη δική τους χώρα. Επισήμανε δε ότι «είχαμε και σχέδιο β' και γ' και δ' για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». «Η θέση της Γερμανίας ήταν σταθερή. Ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των ελίτ της χώρας» πρόσθεσε. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, και στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ, επέμεινε ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, και προανήγγειλε την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο. «Στις 11 Ιουνίου, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κ. Στουρνάρα και πάλι» σημείωσε. Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/258498/soible-upirhe-shedio-tis-tote-ellinikis-kuvernisis-gia-exodo-apo-to-euro-/#ixzz32TLlSRPC Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μού πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

"Ένας έλληνας πολιτικός, για του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ πριν από το δημοψήφισμα".

Φωτιές στο ελληνικό προεκλογικό σκηνικό ανάβει ο Βόλφγαγκ Σοιμπλε υποστηρίζοντας ότι έλληνας πολιτικός, που δεν κατονόμασε, τού είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως ανέφερε, μετά από αυτό ήλθε η ιδέα του δημοψηφίσματος.

«Ένας έλληνας πολιτικός, για του οποίο τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφιβάλλω, μού πρότεινε έξοδο από το ευρώ, αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να αποκαλύψω το όνομα του» δήλωσε χαρακτηριστικά συνομιλώντας με ανταποκριτές στο Βερολίνο. Είπε επίσης ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκπονήσει σχέδιο εξόδου από το ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες προτάσεις τού έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί για τη δική τους χώρα.

Επισήμανε δε ότι «είχαμε και σχέδιο β' και γ' και δ' για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». «Η θέση της Γερμανίας ήταν σταθερή. Ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των ελίτ της χώρας» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, και στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ, επέμεινε ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, και προανήγγειλε την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο. «Στις 11 Ιουνίου, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κ. Στουρνάρα και πάλι» σημείωσε.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/258498/soible-upirhe-shedio-tis-tote-ellinikis-kuvernisis-gia-exodo-apo-to-euro-/#ixzz32TLlSRPC
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment