Sunday, March 30, 2014

Κριμαία, Νεοέλληνες και χρωμοσαμπουάν

Κριμαία, Νεοέλληνες και χρωμοσαμπουάν

Η αποθέωση του Πούτιν στην ψωροκώσταινα απαντά στη μύχια, αταβιστική ανάγκη πολλών Ελλήνων για ένα νέο Ηγέτη, ένα σωτήρα, έναν εθνάρχη α λα Βενιζέλου και Καραμανλή που θα μας προστατεύει, και σε νέες εθνικές νίκες θα μας οδηγήσει.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
Τη δική του χαρμολύπη βιώνει το ελληνικό το γένος τούτες τις μέρες. Μην είναι είναι οι Σάιμον και Γκαρφάνκελ της πολιτικής μας σκηνής (βλέπε Αντώνης και Μπένι) που τραγουδούν στους επονείδιστους δανειστάς τον “ήχο της σιωπής” για το πρωτογενές πλεόνασμα που αμφισβητούσαν αρχικά; Πάνε οι τροϊκανοί, σιμώνει η ημέρα που θα φύγουν, νέες εποχές ξημερώνουν και θα πετάξουμε με δικά μας φτερά όπως είπε κι ο Αντώνης (αφότου γίναμε πρώτα φτερά και πούπουλα)... Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς(;) βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Μην είναι, πάλι, η περιφανής νίκη που κατήγαγε ο Άδωνις στη γηραιά Αλβιώνα ενάντια στα στίφη βάρβαρων φοιτητών ως άλλος αυτοκράτορας Αδριανός; Έδωσαν πάλε την καταπληκτική τους παράσταση στο αμφιθέατρο του Imperial College οι περιφερόμενοι σόουμεν της διαμαρτυρίας, οι οποίοι ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να μην σε αφήσουν να μιλήσεις αν δεν συμφωνείς μαζί τους ή απλώς δεν πάνε τη φάτσα σου (κάτι σαν την “πόρτα” στα κλαμπ, αλλά με ιδεολογικό πρόσημο) όμως επισκιάστηκαν από τον υπουργό μας (there can be only one performer). Λέγεται ότι η γεμάτη δράση και ένταση performance τράβηξε την προσοχή των υπευθύνων του Old Vic. Λέτε υπουργός και κρώζωντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για διεθνή καριέρα αφήνοντας πίσω τους τη μίζερη Ελλάδα; Αυτή την απώλεια δεν τη χωρά ο νους του ανθρώπου.

Όμως όχι, κάτι άλλο πολύ σπουδαιότερο και συγκλονιστικότερο συνέβη, κάνοντας τον απανταχού Ελληνισμό από τη Γαύδο μέχρι τη Μύκονο κι από τα νησιά Κέιμαν μέχρι τις Ελβετικές Άλπεις να αναθαρρήσει. Να φουσκώσουν τα στήθια των Ελλήνων από υπερηφάνεια, να σκιρτήσουν από συγκίνηση, συνάμα όμως να νιώσουν και το δηλητηριώδες κεντρί του φθόνου να τους τσιμπά ελαφρά την καρδιά.


Ο λόγος για τη νίκη – Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή του Ορθόδοξου “αδελφού” Βλαδίμηρου Πούτιν και του Ξανθού Γένους στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη. Μεγάλο πράμα όσο να' ναι. Τα ομόδοξα αδέλφια μας προσάρτησαν την κριμαϊκή χερσόνησο από τους μισητούς Ουκρανούς (που κι αυτοί ομόδοξοι και ξανθοί είναι, αλλά, όσο να' ναι, από το κάτω ράφι) όπως το 'λεγε και η προφητεία κάποιου πατέρα της Εκκλησίας (ανατρέξατε στην Ελεύθερη Ώρα για περισσότερες πληροφορίες). Στα ελληνικά fora (καφενεία, καφετέριες και διαδίκτυο δηλαδή) ορισμένοι έχουν πάρει φόρα και εξυμνούν τον Βλαδίμηρο. “Αυτός είναι μάγκας, αυτός είναι τσαμπουκάς, γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους έχει τους δυτικούς” είναι η κεντρική ιδέα, ενώ όταν δεν το υπονοούν, πλειστάκις σπεύδουν να προσθέσουν την άκρατη περιφρόνησή τους για το ντόπιο πολιτικό προσωπικό (“ενώ οι δικοί μας... οι νενέκοι, οι προσκυνημένοι οι εξωνημένοι οι δείξε οι μπήξε” κοκ.)...

Η αποθέωση του Πούτιν στην ψωροκώσταινα απαντά στη μύχια, αταβιστική ανάγκη πολλών Ελλήνων για ένα νέο Ηγέτη, ένα σωτήρα, έναν εθνάρχη α λα Βενιζέλου και Καραμανλή που θα μας προστατεύει, και σε νέες εθνικές νίκες θα μας οδηγήσει. Στον Μόσκοβο ορισμένοι Έλληνες βλέπουν τα χαμένα βυζαντινά μεγαλεία και τη συνέχισή τους. Για ό,τι θεωρούν εθνικές μας ήττες και ταπεινώσεις βγάζουν τα απωθημένα τους με ό,τι θεωρούν εθνικές νίκες των “αδελφών μας”. Κάτι σαν κι αυτόν που επειδή δεν κάνει σεξ αυτοϊκανοποιείται με το σεξ που κάνουν άλλοι. Θλιβερό, και αν μη τι άλλο όχι παραγωγικό. Αλίμονο όμως στους λαούς που χρειάζονται “μεγάλους ηγέτες”, φαντασιώσεις του παρελθόντος και λογιών – λογιών άλλες πατερίτσες για να προοδεύσουν. Με αυτούς τους ληγμένους μεγαλοϊδεατισμούς ατροφήσαμε οικονομικά και πνευματικά ως έθνος.

Δεν ξέρω αν κάποιοι φαντασιώνονται και νοσταλγούν αυτοκρατορικές νίκες, δόξες στρατιωτικές, πορφύρα και Κόκκινες Μηλιές, δεν ξέρω αν θα ήθελαν να δοκιμάσουν να ζήσουν στη χώρα του Ξανθού Γένους για να δουν τις ιδανικές συνθήκες ζωής και τη δημοκρατία του. Όμως από τα σχόλια που έχω διαβάσει για την υπόθεση της Κριμαίας πιστεύω ότι πολλοί Νεοέλληνες από πλευράς σκέψης και αντίληψης χωρίς να το ξέρουν ανήκουν ήδη στο Ξανθό το Γένος -για να επικαλεστούμε και τα “πολιτικά ανάρμοστα” ανέκδοτα- και δεν χρειάζονται καν χρωμοσαμπουάν.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/opinions/article/254488/krimaia-neoellines-kai-hromosabouan-/#ixzz2xS1jQpVW
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment