Friday, December 21, 2012


This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Θα μας αφήσει στην… Ησυχία μας επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ;

Share
Ο κ. Ήσυχος δίπλα στον κ. Τσίπρα


Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάτσει… Ήσυχος, ακόμη και όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Ένας κάποιος Ήσυχος λοιπόν, υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε από τη Βραζιλία που βρίσκεται με τον Τσίπρα ότι «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να χρηματοδοτείένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια τον ελληνικό λαό».
Με απλά λόγια ο κύριος Ήσυχος και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στη Βραζιλία για να πουν στους Βραζιλιάνους ότι είναι κορόιδα που δίνουν δάνεια στην Ελλάδα αφού το πρόγραμμα οδηγεί στη φτώχεια.
Κι από την άλλη, δίνουν στο εξωτερικό την εικόνα μιας χώρας που τους παίρνει τα λεφτά και τους δουλεύει, επομένως, γιατί αυτοί να μας κάνουν τη χάρη. Ώρα είναι δηλαδή να αρχίσουν οι χώρες που συμμετέχουν στο ΔΝΤ να αντιδρούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Ή ακόμη και οι χώρες της ΕΕ να αρχίσουν να αμφισβητούν την πρόοδο της Ελλάδας και να παγώσουν τις μελλοντικές εκταμιεύσεις ή ακόμη και μελλοντικό κούρεμα του χρέους.
ΣΥΡΙΖΑ στην ανοησία είναι μου φαίνεται. Σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε ένα πολυδάπανο ταξίδι για να πείσει την Πρόεδρο της Βραζιλίας να σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας μας μέσω του ΔΝΤ.
«Μέχρι προχθές κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε τη δόσηΣήμερα κάνει ό,τι είναι δυνατόγια να την ματαιώσειΣήμερα ο κΤσίπρας ξεσκεπάστηκε στα μάτια και του τελευταίου Έλληνα», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
Ανάλογη δήλωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Το γεγονός ότι ο κΤσίπρας αγωνίζεται στη Βραζιλία να μπλοκαριστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στοελληνικό πρόγραμμα και να τεθούν όροι που θα φέρουν σε ευθεία σύγκρουση την Ελλάδα με τακοινοβούλια και τους λαούς των κρατών μελών της ευρωζώνηςείναι εθνικά τραγικό.
» Το γεγονός ότι καμαρώνει για τη στάση του αυτή με δηλώσεις και ανακοινώσεις δείχνει πολιτικάτο στρατηγικό κενό του ΣΥΡΙZA».
Στην απάντησή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνει ότι «για άλλη μια φορά ηκυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει».
Υποστηρίζει ότι οι επαφές του κ.Τσιπρά «αποσκοπούν στη χάραξη μιας ενεργητικής καιπολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα πρέπει να έχει η χώρα μαςκαθώς και στηνπροσπάθεια να βρεθούν σύμμαχοι για τον ελληνικό λαόώστε να ξεπεράσει την κρίση με πολιτικέςανάπτυξηςσυνοχής και αναδιανομής και που σαφώς βρίσκονται στον αντίποδα της καταστροφικήςπολιτικής της ακραίας λιτότητας που ασκείται στη χώρα μαςαπό τους προσδεδεμένους στο άρματης κΜέρκελ κυβερνητικούς εταίρους».
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.                                       antinews

No comments:

Post a Comment