Wednesday, December 5, 2012


ΦΥΛΑΚΙΣΗ 12 ΜΗΝΩΝ

Οριστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο

Οριστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τον Άρειο Πάγο
Απέρριψε αυτή τη φορά ο Αρειος Πάγος τη δεύτερη αίτηση ανάιρεσης που υπέβαλλε ο τέως περιφερειάρχης Κνετρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και οριστικοποίησε την ποινή της φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, που του είχε επιβληθεί για το γνωστό πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.
Η ποινή αυτή άλλωστε τον οδήγησε και εκτός της περιφέρειας, όπου δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος αφού φέρεται να μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων.
Η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο έγινε δεκτή και οι αρειπαγίτες παρέπεμψαν τον Ψωμιάδη σε νέα δίκη . Και σε αυτή όμως Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε την ίδια ποινή και τότε ο κ. Ψωμιάδης άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου. Στη συζήτηση μάλιστα ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του Ψωμιάδη και να αναιρεθεί για δεύτερη φορά η καταδικαστική απόφαση.
Σήμερα, όμως οι αρεοπαγίτες με την υπ' αριθμ. 1495/2012 απόφαση τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. ​                    HMERHSIA

No comments:

Post a Comment