Friday, November 7, 2014

Γεύμα Ομπάμα με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς του Κογκρέσου

«ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ»

Γεύμα Ομπάμα με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς του Κογκρέσου

Γεύμα με 16 ανώτερα στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τρεις μέρες μετά τη βαριά ήττα που υπέστησαν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές, υποσχόμενος ότι δεν θα κρίνει τις προτάσεις και τις ιδέες τους με κομματικά κριτήρια.

Γεύμα Ομπάμα με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς του Κογκρέσου
«Οι Αμερικανοί επιθυμούν να υπάρξει πρόοδος στην Ουάσιγκτον, πιστεύω ότι νιώθουν απογοήτευση μπροστά στα αδιέξοδα» δήλωσε ο Ομπάμα πριν από το γεύμα μαζί τους στο οποίο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Χάρι Ριντ και η Νάνσι Πελόσι, πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων αντίστοιχα, και οι Ρεπουμπλικανοί ομόλογοί τους Μιτς Μακόνελ και Τζον Μπένερ.
«Οι πολίτες θέλουν να δουν μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσά μας. Είναι η ευθύνη όλων μας, και κυρίως εμού προσωπικά, έναντι όλων των πολιτών, να προσπαθήσουμε προκειμένου να γίνει αυτό πραγματικότητα» συνέχισε ο Ομπάμα, που είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί με ένα Κογκρέσο το οποίο ελέγχουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι Ρεπουμπλικάνοι, τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του στο Λευκό Οίκο.
«Δεν θα κρίνω τις ιδέες βάση της κομματικής τους προέλευσης, δημοκρατικής ή ρεπουμπλικανικής, θα τις κρίνω σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, που υπογράμμισε ότι αναμένει να βρει κοινό έδαφος με τους αντιπάλους του για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα και την μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και στη Συρία.
«Οι Αμερικανοί πολίτες νιώθουν ακόμα μεγάλο άγχος για το μέλλον τους» τόνισε ο Ομπάμα επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενοι τομείς συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων οι υποδομές, η φορολογική μεταρρύθμιση, η εκπαίδευση.  ethnos

No comments:

Post a Comment