Monday, November 24, 2014

Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της τρόικας η κυβέρνηση

Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της τρόικας η κυβέρνηση

09:53
Opening quote
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί μέτρα που θα διαλύσουν τους πολίτες. Αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας και γι’ αυτό βράζει.

Αντί να υπάρξει έστω και μια προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας όλο το Σαββατοκύριακο προέκυψε… σιγή ασυρμάτου. Καμιά ουσιαστική επαφή κι ενώ οι ημερομηνίες χάνονται η μία μετά την άλλη. Η εβδομάδα που μπήκε είναι εξαιρετικά κρίσιμη όμως κανείς δεν μπορεί πλέον να πει με σιγουριά ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία.
Αντιθέτως πιο κοντά είναι το «ναυάγιο»… κι ότι ήθελε προκύψει αφού οι τροικανοί αντί να κάνουν κάποια βήματα πίσω ζητούν ακόμη περισσότερα. Η αποκάλυψη του Γ. Κουτρουμάνη ότι ζήτησαν περικοπές συνταξιοδοτικών δαπανών ύψους 1 δις ευρώ ουσιαστικά βάζει βόμβα στα θεμέλια του συστήματος αφού για να περικοπούν αυτά τα χρήματα θα πρέπει να γίνουν τρομακτικές περικοπές.
Ξεφεύγει δηλαδή πλέον η διαφωνία από το δημοσιονομικό κενό πάει στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Είναι νέος εκβιασμός για να δεχθούμε άλλα; Είναι πραγματική απαίτηση; Ότι και να είναι η κατάσταση είναι οριακή και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις των επόμενων ημερών.
Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία βράζει, για όποιον δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Πάνω από δύο χρόνια βλέπει τους τροικανούς να σουλατσάρουν στα μέρη μας, να εκβιάζουν, να πιέζουν, να βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα να βρίσκεται με νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέα βάσανα.
Αυτό που παίζεται τα τελευταία 24ωρα δεν είναι καινούργιο. Ένα παλιό παιχνίδι είναι που αρκετές φορές στήθηκε, διέλυσε την οικονομία αφού πάγωσαν τα πάντα και το αποτέλεσμα ήταν να πληγεί καίρια η ελληνική κοινωνία.
Μιλάμε τόσο καιρό για μια χώρα που πέρασε από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης και την ίδια ώρα η τρόικα απαιτεί μέτρα που θα μας ξαναφέρουν στην ύφεση ενώ η Ελλάδα βγήκε για πρώτη φορά στον ήλιο. Ποιον εξυπηρετεί άραγε μια νέα περικοπή στις συντάξεις; Ποιον εξυπηρετεί να απολυθούν μερικές χιλιάδες; Ποιον εξυπηρετεί να αυξηθεί ο ΦΠΑ στις ευαίσθητες περιοχές ή να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης για χιλιάδες γυναίκες με ανήλικα παιδιά;
Είναι αυτά μεταρρυθμίσεις; Είναι μεταρρύθμιση να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις; Νοιάζει τους τροικανούς αν η απεργία θα κηρύσσεται μία μέρα πριν ή δύο;
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έκανε τίποτε για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις; Πατάξαμε τη φοροδιαφυγή; Χτυπήσαμε τη διαφθορά και την γραφειοκρατία; Μειώθηκαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ; Απελευθερώθηκαν επαγγέλματα και αν ναι πόσο βοήθησαν στην ανταγωνιστικότητα;
Αυτές είναι οι πραγματικές προκλήσεις για την Ελλάδα και αυτές θα έπρεπε να είναι και για τους δανειστές αν ήθελαν να μας κάνουν χώρα σοβαρή και σε ένα σωστό δρόμο. Αλλά δε θέλουν αυτό. Εξανδραποδισμό της ελληνικής κοινωνίας θέλουν. Υποδούλωση οικονομική επιζητούν και το έχουν πετύχει. Κι εκεί που πάμε να βγάλουμε το κεφάλι από τον ντορβά έρχονται για τον ύστατο εκβιασμό. Αυτό λοιπόν δεν πρέπει να περάσει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί μέτρα που θα διαλύσουν τους πολίτες. Αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας και γι’ αυτό βράζει. Αν λοιπόν κάποιοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί παράγοντες έχουν πάθει ιδρυματισμό καθώς δεν βγαίνουν ποτέ από τα γραφεία τους, προειδοποιούμε. Θα βρουν μπροστά τους το σύνολο του ελληνικού λαού αν υποκύψουν σε παράλογες απαιτήσεις που δεν είναι μεταρρυθμίσεις αλλά νέα μέτρα λιτότητας.
Ας προσέξει λοιπόν η κυβέρνηση τον ύστατο εκβιασμό. Κι αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το πολιτικό παιχνίδι τότε έχει την ευκαιρία του τώρα. Αλλιώς ο Τσίπρας που καγχάζει ότι θα πιάσει 45% απλά θα κάνει… περίπατο. Όμως και γι’ αυτόν η ιστορία έχει έτοιμο κεφάλαιο. Και θα είναι ακόμη πιο σκληρό…aantinews

No comments:

Post a Comment