Tuesday, November 18, 2014

«Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

«Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ

«Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ
Ανοικτός είναι πλέον ο ενδοκυβερνητικός «πόλεμος» με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συγκρούονται με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το σκηνικό αυτό αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος το μεσημέρι στο Μαξίμου
Το χορό της σύγκρουσης άνοιξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ. «Μόνο οι απατεώνες υπογράφουν συμφωνίες για να μην τις τηρούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε ψηφίσει ούτε ένα πράγμα από αυτά που προβλέπονταν από τα μνημόνια. Δείξτε μου ένα που ψηφίσαμε. Όποτε πήγαινε κάποιος να κάνει κάτι, έβγαιναν άλλοι 200 και του επιτίθεντο. Για παράδειγμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την απόπειρα να κάνει τη μεταρρύθμιση ο Κυρ. Μητσοτάκης την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα παράθυρα έλεγαν δεν ψηφίζω το ένα, δεν ψηφίζω το άλλο. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνανε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".
Και πρόσθεσε: «Για να τα λέμε όλα. Έξι μήνες είχαμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία. Την υλοποιήσαμε; Όχι. Αυτό προφανώς δημιούργησε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Άρα, λοιπόν το ένα το κρατούμενο αυτό που φταίμε εμείς. Το δεύτερο κρατούμενο, προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πολιτική αναταραχή εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέσει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από όσα ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα. Όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Αυτό είναι τελείως θεωρητικό, το οποίο λένε».

Εκτίμησε επίσης ότι «ποτέ δεν είχαμε την πίεση του χρόνου που έχουμε τώρα" και ότι αν η χώρα δεν συνεννοηθεί με την τρόικα άμεσα, "1η Ιανουαρίου η χώρα είναι στο κενό».
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή όσα είπε, σήμερα στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».
Η δήλωση του κ. Καρύδη έχει ως εξής:
«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας»;
Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις εκατό δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, δήλωσε, σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά fm, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Όπως είπε, γίνεται μια διαπραγμάτευση "αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα. Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει έξω πολλές φορές σε δημοσιονομικά στοιχεία".
Επίθεση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ εξαπέλυσε, μέσω του Σκάι και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία, μετά τον Δημήτρη Καρύδη, τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο της τρόικας».
Ειδικότερα, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «συνεννόηση και συνεργασία είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ζητούν και οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις, οι δηλώσεις Γεωργιάδη όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης υπονομεύουν και τη διαπραγμάτευση»
«Η τρόικα βάζει τρία θέματα: Περικοπες κυρίων συντάξεων, αύξηση ΦΠΑ στα τρόφιμα, ομαδικές απολύσεις» εξήγησε. «Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση εκπρόσωπο τρόικας μου θυμίζει ο κ. Γεωργιάδης, λυπάμαι παρά πολύ, ας σκεφτόταν δυο φορές πριν πει αυτά που είπε...» σημείωσε η υφυπουργός.
«Το κλίμα δεν μπορεί να δυναμιτιστεί τώρα. Όσο ακουω τους δανειστές να σφίγγουν την μέγγενη γύρω απο το δημοσιονομικό πραγματικά απορώ. Έχει κάνει άλλη χώρα μεγαλύτερη πρόοδο απο εμάς; δεν μπορούμε να βάλουμε άλλο το μαχαίρι στις συνταξεις και τους μισθους. Και πέρυσι έλεγε για δημοσιονομικό κενό η τρόικα, και αυτή έκανε λάθος, όχι εμείς» πρόσθεσε.
Η υφυπουργός εξήγησε ότι «μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται ασχέτως μνημονίων λόγω πολιτικού κόστους». «Υπάρχει ο δημαγωγικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει στους πάντες τα πάντα» παρατήρησε.
Πρωτόπαππας: Ο Μητσοτάκης έθεσε μόνος του το θέμα στην τρόικα
«Αυτό το σχέδιο δεν το έχουμε δει, δεν το έχουμε αποδεχθεί και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση. Το λέμε ορθά. Και ας μάθουν οι υπουργοί, αντί να δεσμεύουν, να καθίσουν να συζητάνε με τους κυβερνητικούς εταίρους τους» τόνισε ο κ. Πρωτόπαππας, μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm.
Παράλληλα, αποκάύψε- κατήγγειλε ότι στι διαβουλέυσεις στις Παρίσι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης πηγε και έθεσε μόνος του ζήτημα εισαγωγικού μισθού στους αξιωματούχους της τρόικας, παρά το γεγονός ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την προηγουμένη μέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει να μην τεθεί τέτοι θέμα.
«Στο Παρίσι, στη συζήτηση με την τρόικα, ο κ. Μητσοτάκης)είπε κάτι για νέο μισθολόγιο, με δύο-τρία powerpoint, τίποτε άλλο. Δεν ήταν ολοκληρωμένο σχέδιο και μίλησε για μείωση του εισαγωγικού μισθού των νεοεισερχομένων και την προηγούμενη ημέρα είχαμε θέσει στην προ-σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου, μετά από παρέμβαση και του κ. Βενιζέλου, να μην τεθεί θέμα από εμάς για μείωση του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε μόνος του. Είχαμε πει να μην το θέσουμε εμείς και ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε. Και είπα στον κ. Παπασταύρου ότι δεν θα θέσω θέμα εκείνη τη στιγμή, για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση μπροστά στην τρόικα, αλλά σημείωσα ότι αυτό ήταν εκτός συμφωνίας και δεν μας δέσμευσε» είπε ο κ. Πρωτόπαππας.
Επίσης, απαντώντας στις δηλώσεις Γεωργιάδη είπε: «Είχαμε και αυτόβουλο υπερασπιστή του κ. Μητσοτάκη τον κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις κάνει κακό και στην παράταξή του. Απορώ πώς δεν το καταλαβαίνει. Ποια μεταρρύθμιση θέλει η Ν.Δ.; Το 25ευρο θέλει ο κ. Γεωργιάδης; Αυτή είναι η μεταρρύθμιση; Ή θέλει συνεχώς συγκρούσεις, όλη την ώρα, που προσπαθούμε να μαζέψουμε;».
«Το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση. Δεύτερο, υπάρχουν θέμα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και η ΝΔ φαντάζομαι. Όπως το θέμα των ομαδικών απολύσεων που έρχεται ξανά. Το θέμα του λοκ άουτ που έρχεται ξανά. Το θέμα της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο που έρχεται ξανά όταν έχουν μειωθεί 35%. Δεν ξέρω σε τι από αυτά θα συμφωνούσε ο κ. Γεωργιάδης», είχε απαντήσει νωρίτερα, μιλώντας επίσης στην Κοινωνία Ώρα Mega, ο Γ. Κουτρουμάνης, από το ΠΑΣΟΚ.  ethnos

No comments:

Post a Comment