Thursday, November 6, 2014

Κέρδη πάνω από ένα δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Κέρδη πάνω από ένα δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

Με καθαρά κέρδη 1,176 δισ. ευρώ «έκλεισε» το 9μηνο για την Εθνική Τράπεζα (από 262 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι). Τα προ προβλέψεων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,241 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις διενεργηθείσες προβλέψεις για επισφάλειες ύψους 1,072 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε οργανικά κέρδη 9μήνου 169 εκατ. ευρώ.

Κέρδη πάνω από ένα δισ. ευρώ στο εννεάμηνο
«Διαθέτοντας κεφαλαιακή υπερεπάρκεια, υψηλή ρευστότητα και τεχνογνωσία εφαρμόζουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα για χορηγήσεις στον επιχειρηματικό τομέα ύψους 3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι εγκρίσεις στον τομέα αυτό να υπερβαίνουν το 65%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία νέων επισφαλειών στην Ελλάδα συνέχισε να βαίνει μειούμενη σε τριμηνία βάση (-6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και -36% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013), ως απόρροια της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.
Η Finansbank
Επίσης τα καθαρά κέρδη του 3ου τριμήνου της Finansbank διαμορφώθηκαν στα 109 εκατ. ευρώ (+27%). Ο κύριος βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου CΕT1 ανήλθε σε 15,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει των προσφάτων stress tests που διενήργησε η ΕΚΤ, και λαμβάνοντας υπόψη το ήδη εγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp), δεν προέκυψε καμία ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των κεφαλαίων της ΕΤΕ, ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες, με την τράπεζα να διαθέτει κεφαλαιακό πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ. Και επιπλέον πλεόνασμα από 700 εκατ. - 1,2 δισ. ευρώ, λόγω του αναβαλλόμενου φόρου.
Στην Ελλάδα οι καταθέσεις της αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση, στα 46,1 δισ. ευρώ, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε σε 81% και ο δείκτης των καθυστερούμενων δανείων (πάνω από 90 μέρες) σε 30,1%.
ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ   ethnos

No comments:

Post a Comment