Thursday, November 6, 2014

Πρώτα εκλογή Προέδρου, μετά εκλογές

Πρώτα εκλογή Προέδρου, μετά εκλογές

Σε συμφωνία για την εκλογή ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα μπορεί να συνομιλεί ως «πυλώνας» της χώρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, καλεί τα άλλα πολιτικά κόμματα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έχει προγραμματισμένη συνάντηση για το μεσημέρι με τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Πρώτα εκλογή Προέδρου, μετά εκλογές
Ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει ότι, ανεξαρτήτως του πότε θα γίνουν εκλογές, πρέπει η σημερινή Βουλή να εκλέξει τον διάδοχο του κ. Παπούλια, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο το σενάριο να διεξαχθούν εκλογές τον Μάρτη, με τη χώρα να μην έχει ούτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε κυβέρνηση (μόνο υπηρεσιακούς) για δύο μήνες.
«Να συμφωνήσουμε πρώτα ότι θα εκλέξουμε Πρόεδρο τον Φλεβάρη και να πάμε αμέσως μετά για εκλογές - βέβαια εμείς έχουμε πει ότι αυτή η Βουλή πρέπει να αποφασίσει για ένα νέο Σύνταγμα, έναν καλύτερο εκλογικό νόμο κ.ά.», τόνισε χθες σε συνέντευξη σε περιφερειακά ραδιόφωνα ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση θεσμικών παρεμβάσεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις οποίες θα αναλύσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Γκάζι την Κυριακή στις 5 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν όσα από τα εκλεγμένα στελέχη του Ποταμιού στα διάφορα όργανα το επιθυμούν, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων.
Γκάλοπ
Πληροφορίες επιμένουν ότι στο Ποτάμι εξετάζουν προσεκτικά τις τελευταίες μέρες κυρίως τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, με στόχο να έχουν καθαρό ορίζοντα για τις προσεχείς πρωτοβουλίες. Την ίδια ώρα ο κ. Θεοδωράκης δίνει ιδιαίτερο βάρος στις δύο συναντήσεις που έχει ζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για κινήσεις που αποδεικνύουν προθέσεις εθνικής συναίνεσης.
Φώφη Γιωτάκη  ethnos

No comments:

Post a Comment