Wednesday, November 13, 2013

Ειδήσεις Προσπάθειες στήριξης νέων αγροτών με καινοτόμες ιδέες


Ειδήσεις

Προσπάθειες στήριξης νέων αγροτών με καινοτόμες ιδέες

παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Re-Inspire Greece from Youth Up”
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
Δημήτρης Μανής
Την πρωτοβουλία “Re-Inspire Greece from Youth Upπαρουσίασε η Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών υπουργείων Εμπορίου και Εξωτερικών, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και μελών της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από την ελληνική εταιρεία αγροτικών τροφίμων ΓΑΙΑ σε συνεργασία με την αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, την Τράπεζα Πειραιώς, την διάσημη Eλληνοαμερικανίδα σεφ Cat Cora και την εταιρεία RSM International.

Το “Re-Inspire Greece from Youth Up” έχει στόχο την στήριξη νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, που θα ξεκινήσουν καινοτόμες επιχειρήσεις στην καλλιέργεια και παραγωγή αγροτικών προϊόντων παρέχοντας τους τα απαραίτητα ερεθίσματα, ώστε να οραματιστούν και να σχεδιάσουν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια στον αγροτικό τομέα, ενώ θα προσφέρει στα δέκα καλύτερα από αυτά τα σχέδια αρχικό κεφάλαιο, ύψους 25.000 ευρώ. Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής θα προσφέρεται καθοδήγηση από τα στελέχη της ΓΑΙΑ και ένα παγκόσμιο δίκτυο διανομής που θα εξασφαλίσει βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρηματικών δράσεων.

«Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε, να υποστηρίξουμε και να προωθήσουμε την παραγωγή νέας γνώσης και να την μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία μας», ανέφερε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρέσβης της Ελλάδας, Χρίστος Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει αποκτήσει νέα δυναμική την περίοδο της κρίσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΓΑΙΑ, Άρης Κεφαλογιάννης, τόνισε τη σημασία της εστίασης στο αποτέλεσμα και την ουσία, για τη δημιουργία ευρύτερων συνεργασιών που θα φτάνουν πέρα από την ανάλυση και την έμπνευση και θα παρέχουν πραγματικές λύσεις και ευκαιρίες για τους νέους της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από την πώληση ενός περιορισμένης παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιολάδου που έχει ταξιδεύσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και συγκεκριμένα από το μικροσκοπικό νησί της Αντιπάρου στην καρδιά του Αιγαίου. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση η ειδική αυτή συσκευασία του ελαιόλαδου είναι διαθέσιμη προς πώληση σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ μέσω της ιστοσελίδας του Re-Inspire Greece.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας ευελπιστούν ότι η δράση τους θα προσφέρει πραγματικά και χειροπιαστά εργαλεία στους νέους για να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο αγροτικός τομέας στην ελληνική ύπαιθρο και παράλληλα θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας που έχει φτάσει στην Ελλάδα σε επίπεδα ρεκόρ.    VOA

No comments:

Post a Comment