Tuesday, November 12, 2013

Σαμαράς: «Δεν χάνω από τον Τσίπρα»

Σαμαράς: «Δεν χάνω από τον Τσίπρα»

Share
«Eγώ δεν πρόκειται να χάσω απ’ αυτόν…». Αυτό θα μπορούσε να ήταν το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά για τον Αλέξη Τσίπρα και για την προοπτική της εκλογικής αναμέτρησης των δυο, όποτε και εάν στηθούν οι κάλπες.

Όσοι έχουν ακούσει,  ειδικά τον τελευταίο καιρό, τον Πρωθυπουργό να διατυπώνει άποψη για τον  Αλέξη Τσίπρα, παρόμοια σχόλια, διαβεβαιώνουν ότι δεν περιέχουν επ’ ουδενί προσωπική απαξία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αποκαλύπτουν την εκτίμηση του Αντ. Σαμαρά για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει καθήκον και ευθύνη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη και ξεκαθαρίζει, όταν του τίθεται το ερώτημα, πως αυτός θα είναι ο νικητής.  Ο Αντ. Σαμαράς είναι εκείνος που διαθέτει τη μέγιστη αισιοδοξία στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος και προσπαθεί να τη μεταδώσει στους συνεργάτες του και στα κομματικά στελέχη.

Άλλωστε στην πορεία προς τις εκλογές ο Πρωθυπουργός πρόκειται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι διότι φαίνεται (σε όλες τις δημοσκοπήσεις) ότι συνεχίζει να αποτελεί το «καλό χαρτί»της ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς πάντως, όταν σχολιάζει τη συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανασύρει σε κάθε ευκαιρία συγκεκριμένα παραδείγματα της πολιτικής του συμπεριφοράς για να τεκμηριώσει την άποψή του για εκείνον και καταλήγει συνήθως στο συμπέρασμα ότι «δεν ταιριάζουν στη χώρα και στις προοπτικές της η υποκρισία, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός που εκφράζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  H χώρα θέλει μια κυβέρνηση αξιόπιστη για το μέλλον της και ο λαός δεν πρόκειται να δεχθεί τώρα πισωγυρίσματα».
Στα συνήθη παραδείγματα του Αντ. Σαμαρά ανήκουν μεταξύ άλλων και οι άστοχες προβλέψεις του Αλ. Τσίπρα για την πτώση της κυβέρνησης, τον περασμένο Ιούνιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την οικονομία και το πρωτογενές πλεόνασμα, την πρόταση δυσπιστίας κ.α.
Ο Πρωθυπουργός, βεβαίως, δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική μάχη στην πορεία προς τις ευρωεκλογές σε πρώτο στάδιο, ως προσωπική του υπόθεση, ή έστω ως σύγκρουση των δύο αρχηγών, αλλά πιστεύει πως ο ίδιος έχει χρέος έναντι της χώρας κατ’ αρχήν, αλλά και της παράταξης που εκπροσωπεί, να δώσει τα πάντα για αυτή τη νέα νίκη που διεκδικεί.
Ο ίδιος έδωσε σκληρή μάχη με τους πιστωτές επί ενάμιση περίπου χρόνο για να καταφέρει να αλλάξει το κλίμα και τώρα που το περιβάλλον αλλάζει, όπως λέει σε όλους τους τόνους, δεν είναι διατεθειμένος αυτή την προσπάθεια να την χαρίσει σε κανέναν.
Για πολιτικούς με τον χαρακτήρα του Αντ. Σαμαρά, φαντάζει ίσως περίεργη αυτή η προσέγγιση του πολιτικού παιχνιδιού αλλά, όπως εξηγούν οι συνεργάτες του, «καταλήγει σε αυτή την ανάλυση λόγω της συμπεριφοράς του πολιτικού του αντιπάλου ο οποίος δείχνει να τον ενδιαφέρει μόνον η κατάκτηση της εξουσίας ως προσωπικό στοίχημα και όχι το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα».
Αυτό για τον Πρωθυπουργό, λένε οι συνεργάτες του, δεν είναι απλώς απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο ως συμπεριφορά για κορυφαίο πολιτικό παράγοντα, όπως είναι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μάρκος Αυρήλιος
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.   antinews

No comments:

Post a Comment