Wednesday, April 24, 2013


Εκνευρισμός στο Μαξίμου από την στάση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Share
Η κυβέρνηση αυτόν τον καιρό μοιάζει με την έπαυλη της ταινίας «Οι άλλοι». Οι δυο εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, βλέπουν τον άλλο βασικό εταίρο, τη ΝΔ, σαν φάντασμα και δυσκολεύουν τη συγκατοίκηση.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει την κυβέρνηση σαν ανοιχτό κοινόβιο, χωρίς αυστηρούς κανόνες και διαδικασίες αποπομπής και λέγεται ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει πιο αυστηρά στους δυο συμμάχους, τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Καθώς όμως οι ανταρσίες των δυο εταίρων, πληθαίνουν ανεξήγητα, το ερώτημα είναι αν παραμένοντας αφοσιωμένος στη μάχη για τη σωτηρία της χώρας χάσει τον έλεγχο.
Οι τελευταίες εξελίξεις και η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου που πυροδοτεί ένταση, δημιουργούν πολλές παρενέργειες στην τρικομματική κυβέρνηση και ήδη τα νεύρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τεντωμένα.
Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα επιμείνει το ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται δεν έχει διάθεση να υποχωρήσει, ή εάν θα γενικευθεί η κυβερνητική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Euroworking group και του Eurogroup που θα εγκρίνουν το ποσό της δόσης.
«Είναι ανεξήγητο γιατί το κάνει. Καταλαβαίνουμε το άγχος του, αλλά υπάρχουν και όρια» λένε συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος.
Και αυτό, διότι η κυβέρνηση δέχεται ισχυρό πλήγμα και στέλνει λάθος μηνύματα στην τρόικα και στους κύκλους των πιστωτών, που έχουν έτσι και αλλιώς αμφιβολίες για το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Σε ιδιωτικές συζητήσεις το περιβάλλον του Πρωθυπουργού εκφράζει την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Αντ. Σαμαρά που χειρίζεται με μεγάλη προσπάθεια την κρίση επί 10 μήνες και τονίζουν ότι το κλίμα αλλάζει σταδιακά.
«Η αγωνία  είναι για την κατάσταση και το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα. Οι επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ είναι δευτερεύον ζήτημα. Αν κάποιοι θέλουν να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση, ας σκεφθούν καλύτερα το κακό που θα προκαλέσουν στη χώρα» είναι μια φράση που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου και αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα.


This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.ANTINEWS

No comments:

Post a Comment