Wednesday, April 17, 2013


2013-04-18 00:46:02
Φωτογραφία για Τα... άκουσε ο επίτροπος Όλι Ρεν
Σκληρή κριτική στον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν, άσκησε ομάδα Κυπρίων και ξένων ευρωβουλευτών με αφορμή... τις αποφάσεις του Eurogroup και τις μεθόδους της τρόικας, όσον αφορά τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο.

Οι περισσότεροι από αυτούς που έλαβαν το λόγο αμφισβήτησαν ανοικτά το ρόλο της τρόικας ως μη θεσμοθετημένο όργανο, επέκριναν αρνητικά την αρχική απόφαση για συμβολή μικροκαταθετών στο πακέτο διάσωσης και έκαναν λόγο για έλλειψη διαφάνειας, ενώ ζήτησαν να επιδειχθεί αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Κύπρο. Από την πλευρά του, ο Φιλανδός αξιωματούχος της ΕΕ αν και παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, εντούτοις υπερασπίστηκε την Επιτροπή, λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει από το Νοέμβριο του 2011 την Κύπρο πως θα χρειαζόταν να λάβει βοήθεια.

Υπενθύμισε ότι η Κομισιόν κάλεσε την Κύπρο να αιτηθεί για βοήθεια από το Νοέμβριο του 2011, κάτι που δεν έκανε μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Ο κ. Ρεν πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάστηκε ακούραστα για να επιτευχθεί συμφωνία αλλά αυτό αποδείχθηκε αδύνατο, ώσπου και πάρθηκε η τελική απόφαση κάτω από την πίεση του χρόνου. Την ίδια ώρα υποσχέθηκε πως η Κομισιόν «θα σταθεί δίπλα στον κυπριακό λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές» και πως θα πράξει ότι μπορεί για να απαλύνει τις κοινωνικές επιπτώσεις στους πιο ευάλωτους πολίτες.                       NEWS NOW
iapopsi.gr

No comments:

Post a Comment