Friday, April 19, 2013


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΜετά την «αναστολή», επιστροφή στην «αντικατάσταση»
19/04/2013
Να αναστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις διαρκείς και αντικρουόμενες δηλώσεις του σχετικά με την τύχη του μνημονίου σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην εξουσία – με αποκορύφωμα τα περί «αναστολής του μνημονίου» τα οποία ανέφερε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist - επιχείρησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

«Η διαρκής προσπάθεια των πολιτικών μας αντιπάλων, παίζοντας με τις λέξεις, να διαμορφώσουν αμφιβολίες για τις προθέσεις μας, είναι νομίζω άδικος κόπος», είπε. «Όλοι σε αυτόν το τόπο, γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες».

Υπογράμμισε πως «το μνημόνιο θα τελειώσει το βράδυ που οι κάλπες θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη πλειοψηφία και ο λαός μια καθαρή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», διότι «το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταμνημονιακή εποχή περιλαμβάνει την αντικατάσταση, με νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, του καταστροφικού μνημονίου με ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου».

Στο ίδιο σχέδιο, όπως είπε, περιλαμβάνονται ακόμη τα ακόλουθα:

Δημοσιονομική σταθεροποίηση, με κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, διαμόρφωση ενός σταθερού εργασιακού και φορολογικού πλαισίου, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία χαρακτήρισε ως εθνικό πρόβλημα και αποκατάσταση και διεύρυνση των θεσμών κοινωνικής προστασίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε επίσης ότι βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομική σταθεροποίηση της χώρας, η κινητοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της για την ανάκαμψη και η εμπέδωση αισθήματος κοινωνικής ασφάλειας και δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό.

Ισχυρή δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, «είναι να βγάλουμε τον λαό από την περιπέτεια του μνημονίου» και «να μετατρέψουμε την Ελλάδα από εντολοδόχο αποφάσεων τρίτων, σε πολιτικά ισότιμο εταίρο και ουσιαστικό συμμέτοχο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ιδιαίτερα στη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, που θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες και στην στήριξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ακόμη σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα διευκολύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία των παραγωγικών επενδύσεων, την ιδιωτική πρωτοβουλία, όμως, που αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο και «όχι την πειρατική πρωτοβουλία που έρχεται να λεηλατήσει τους λιγοστούς πόρους μιας ασθενούς οικονομίας».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε εξάλλου ότι «με την ίδια ένταση θα δώσουμε τέλος στην ψευδώνυμη ιδιωτική πρωτοβουλία των αποκρατικοποιήσεων, που είναι ο πνεύμονας της κρατικοδίαιτης διαπλοκής», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η φάμπρικα θα κλείσει».

Απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία


«Σήμερα, ο κ. Τσίπρας και αφού οι “σύντροφοί” του Λαφαζάνης, Βούτσης, Βίτσας, Τσουκαλάς, του “τράβηξαν το αυτί”, αποφάσισε, για σήμερα επαναλαμβάνουμε, όχι να σκίσει, ούτε να ακυρώσει, ούτε καν να αναστείλει το μνημόνιο, αλλά να το αντικαταστήσει... Σήμερα... Γιατί αύριο ξημερώνει μία άλλη, νέα ημέρα».

No comments:

Post a Comment