Tuesday, February 12, 2013

ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ F.T., ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΈξωθεν παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ
12/02/2013

Η καθηγήτρια Στατιστικολογίας Ζωή Γεωργαντά
Σε βοήθεια του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, που διώκεται για την διόγκωση των στατιστικών στοιχείων του 2009, προσέτρεξαν οι Financial Times, δημοσιεύοντας άρθρο υπό τον τίτλο «Η αλήθεια και η Στατιστική», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά που αποκάλυψε το «μαγείρεμα».

Η εφημερίδα εμφανίζει τον κ. Γεωργίου ως εξιλαστήριο θύμα, που θυσιάζεται στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων και τον περιλαμβάνει σε εκείνους που κατόρθωσαν να αποδώσουν στην Ελλάδα την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας πως στο παρελθόν ουδείς υπεύθυνος για αλλοίωση στατιστικών στοιχείων πλήρωσε.

Ως μοναδικό επιχείρημα υπέρ του κ. Γεωργίου, η εφημερίδα παρουσιάζει το γεγονός ότι η Eurostat επικύρωσε τα στοιχεία της Ελλάδας και έχει προστρέξει σε υπεράσπισή του.

Μάλιστα, ο συντάκτης του ρεπορτάζ, που είναι ανυπόγραφο, αναφέρει ότι οι καταγγελίες εναντίον του έγιναν από ένα πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, που ήταν υποψήφια για τη θέση του κ. Γεωργίου και η οποία υποστηρίζει πως η αλλοίωση των στοιχείων οδήγησε σε σκληρότερα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Η κ. Γεωργαντά, που «φωτογραφίζεται» χωρίς να γίνεται αναφορά στο όνομά της, αντέδρασε με επιστολή προς την διεύθυνση της εφημερίδας, με την οποία κατηγορεί τον συντάκτη του άρθρου για άγνοια κρίσιμων πληροφοριών, ανακρίβειες και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η κ. Γεωργαντά υπενθυμίζει επίσης ότι στο παρελθόν η ίδια είχε ζητήσει από την εφημερίδα να εκθέσει τις απόψεις της, κάτι που δεν συνέβη    www.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment