Friday, February 8, 2013

Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
08/02/2013

Χαμένη στις αντικρουόμενες καταθέσεις, αλλά και στη… μετάφραση βρίσκεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ερευνών στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ενώ η εκ μέρους του πρώην συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου Γ. Αγγελόπουλου των τριών υπολογιστών επί των οποίων ο ίδιος «εργάστηκε» καθ’ υπόδειξιν του πολιτικού προϊσταμένου, οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες στην εντολή των οικονομικών εισαγγελέων για κατάσχεση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, ο πρώην υπουργός του παρέδωσε το CD ζητώντας του να βγάλει γενικό σύνολο και τους είκοσι μεγαλύτερους καταθέτες, ενώ θα γίνει έλεγχος των σκληρών δίσκων των υπολογιστών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη μεταγραφής της λίστας.

Στο μεταξύ, την αποκάλυψη ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πήρε μαζί του ολόκληρο το απόρρητο πρωτόκολλο του υπουργού, έκανε στέλεχος του τμήματος Πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών.

Καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή, ο Νίκος Χρηστίδης ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα Πρωτοκόλλου του υπουργείου την περίοδο που έφτασε το πρώτο CD στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών (στον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2011) ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε και πήρε μαζί του ολόκληρο το απόρρητο πρωτόκολλο του υπουργού, μαζί με δύο κούτες με διάφορα έγγραφα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελόπουλος, που με την κατάθεσή του της Τρίτης είχε υποστηρίξει πως το CD που έφθασε από τη Γαλλία περιείχε ένα αρχείο excel, προκαλώντας νέους κραδασμούς, την Τετάρτη προσπάθησε να ανασκευάσει.

Όταν στην επιτροπή του έδειξαν το νέο CD με τη λίστα που έφθασε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών αρχών και το οποίο σύμφωνα με τον Θεόδωρο Φλωράτο περιέχει πέντε αρχεία (δύο excel, δύο pdf και ένα word), ο κ. Αγγελόπουλος υποστήριξε πως πιθανότατα να είναι το ίδιο CD και ότι δεν μπορεί να θυμάται ακριβώς καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια.

Οι αμφιβολίες πολλαπλασιάστηκαν όταν από την εξέταση του μάρτυρα προέκυψε πως δεν γνωρίζει πολλά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και δεν γνωρίζει γαλλικά – οπότε θεωρείται απίθανο να αξιολόγησε τη Λίστα Λαγκάρντ, που είναι γραμμένη στα γαλλικά. 

Μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οπότε και… διευκρίνισε πως έλυσε το πρόβλημα των γαλλικών μεταφράζοντας τη Λίστα με τη βοήθεια του… Google translate!     elzoni.gr

No comments:

Post a Comment