Saturday, February 9, 2013


«ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ»

Κεδίκογλου: «Σκληρή» η διαπραγμάτευση Σαμαρά-«Εκτός πραγματικότητας» ο Τσίπρας

Στην «σκληρή διαπραγμάτευση» του Α. Σαμαρά στις Βρυξέλλες, που απέδωσε καρπούς, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις του Α. Τσίπρα που είχε χαρακτηρίσει «κομπάρσο» τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται από «άγνοια» για τα ευρωπαϊκά θέματα και είναι «εκτός πραγματικότητας».

Κεδίκογλου: «Σκληρή» η διαπραγμάτευση Σαμαρά-«Εκτός πραγματικότητας» ο Τσίπρας
«Καταφέραμε μέσα από την συρρικνούμενη πίτα να πάρουμε την μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα κράτη μέλη», σημείωσε ο Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα«, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα κατάφερε να πάει από τα 11,5 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση της Κομισιόν στα 18,5 δισ. κάτι που μεταφράζεται όπως υπογράμμισε σε αύξηση της τάξης του 60%.
Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε κομπάρσο τον πρωθυπουργό και τον κατέκρινε επειδή δεν πέτυχε τίποτα στις Βρυξέλλες, ο Σ. Κεδίκογλου, σημείωσε ότι πρόκειται για «απρέπεια» και «χαιρεκακία» αφού ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε τις επικρίσεις από το μεσημέρι, προτού καν ληφθεί η τελική απόφαση.
«Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Πως γίνεται να είσαι κομπάρσος και να πετυχαίνεις την μεγαλύτερη αύξηση; Γιατί μας έδωσαν τα χρήματα; Επειδή είμαστε ωραίοι;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο μιας τέτοιας οριακής διαπραγμάτευσης, η λογική του Α. Τσίπρα «χτυπάω το χέρι στο τραπέζι» δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στο ευρωκοινοβούλιο όπου προμηνύεται δύσκολη η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού (χθες ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε για βέτο), ο Σ. Κεδίκογλου, επεσήμανε ότι η ψηφοφορία είναι μυστική και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν «εκπλήξεις».
Τέλος, ερωτηθείς για την απεργία στα δημόσια ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την χαρακτήρισε μια «επαναστατική γυμναστική» άνευ λόγου, η οποία γίνεται εις βάρος των ίδιων των δημοσιογράφων. ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment