Saturday, February 16, 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΕΞΠιστός εταίρος της Ευρώπης οι ΗΠΑ
16/02/2013

Προσηλωμένη στη διατήρηση των σχέσεών της με την Ευρώπη, δηλώνουν οι ΗΠΑ, τονίζοντας ότι δε θα τις θυσιάσουν για χάρη της Ασίας. 

Αυτό υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, μιλώντας με την ύπατη εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Αστον, αστειευόμενος με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

«Πολλά έχουν γραφτεί για τις μεγάλες προσπάθειες της Αμερικής στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Θέλω να υπογραμμίσω πως η επανεξισορρόπηση την οποία υποσχέθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα δεν γίνεται και δεν θα γίνει σε βάρος της σχέσης μας με την Ευρώπη», δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν μεγαλύτερη δέσμευση με την Ευρώπη. 

Από την πλευρά της η κ. Αστον ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είσαι στην Ουάσινγκτον την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να γιορτάσεις την αμερικανο-ευρωπαϊκή συνεργασία».

«Θέλουμε να είμαστε ο πιο πιστός σας εταίρος. Γνωρίζουμε όλες τις δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε», απάντησε ο Τζον Κέρι.               elzoni.gr

No comments:

Post a Comment